Продължава преброяването на гласовете на местните избори в Англия и

...
Продължава преброяването на гласовете на местните избори в Англия и
Коментари Харесай

Време е за промяна: Лейбъристите доминират на местни избори в Англия и Уелс

Продължава преброяването на гласовете на локалните избори в Англия и Уелс, само че към този момент се обрисува безапелационна победа на лейбъристите. Лейбъристите също така завоюваха междинните избори за народен представител в Блекпул Юг, което не предвещава нищо положително за ръководещите консерватори на идните по-късно през годината общи избори, съобщи БНР.

Лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър назова успеха в Блекпул Юг " сеизмична ". Той сподели, че посланието към премиера Риши Сунак е ясно:

" Време е за смяна, време е за общи избори ".

26% от гласувалите на предходните избори за претендента на консерваторите в Блекпул Юг в този момент дадоха своя глас за лейбъриста Крис Уеб.

Това е седмо проваляне на междинни избори за Риши Сунак, откогато стана министър председател през октомври 2022 година.

Лейбъристите завоюваха доста места на изборите за общински препоръки, в това число в такива общини като Хартлипул, Търок, Ръшмор и Редич, считани за " съответен барометър " на настроенията в страната.

Добре се показва крайнодясната партия " Реформирай Обединеното кралство ", което също е неприятна вест за Косервативната партия предвид на загубата на гласове на идните общи избори. Между другото някогашният министър председател Борис Джонсън бе върнат от неговата изборна секция откакто се яви без документ за идентичност, а персонално той вкара това законодателство.

Окончателните резултати от локалните избори, изборите за полицейски комисари и някои кметове ще станат ясни в неделя вечерта.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР