Президентът на САЩ Джо Байдън ще се фокусира по-малко върху

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще се фокусира по-малко върху
Коментари Харесай

Политико: Байдън ще измести фокуса от Украйна към икономиката

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще се концентрира по-малко върху поддръжката за Украйна в предизборната акция, заяви „ Политико “.


През ноември в Съединени американски щати ще се проведат президентски избори, които опълчват Байдън против някогашния президент Доналд Тръмп.

Байдън подписа законопроекта за задграничната помощ в размер на 61 милиарда $, постигайки значима външнополитическа победа.

Екипът на президента възнамерява да направи уговорката на Съединени американски щати в битката на Украйна против Русия по-малко разискване, с цел да обърне повече внимание на икономическите въпроси.

Каузата на демокрацията евентуално ще остане като централен съставен елемент от акцията на Байдън. Той ще се опита да обвърже редица тематики - Украйна до абортите, сигурността на оръжията, образованието и Тръмп. Сътрудниците на Белия дом и акцията не чакат огромен обществен напън за усилване на поддръжката за Киев през идващите месеци.

" След като спомагателното съглашение мина през Конгреса, въпросът не е толкоз настоящ ", сподели един от високопоставените чиновници в администрацията.

Поддръжниците на Байдън, считат, че обезпечаването на втори президентски мандат е най-важният детайл за продължение на подпомагането на Украйна в нейната отбрана против Русия.

Ето за какво изместването на тактиката към подчертаване на въпроси от по-значимо директно значение за американските гласоподаватели към този момент би могло да бъде по-печелившо.

Байдън въпреки всичко ще има опция да засегне въпросите на сигурността по време на акцията.

Президентът на Съединени американски щати се чака да дойде във Франция през юни, с цел да означи 80-годишнината от нашествието в „ Деня Д “. В речта си той евентуално ще направи паралели с актуалните събития.

Друга огромна сцена за евентуалните изказвания на Байдън във връзка с войната може да бъде срещата на върха на НАТО във Вашингтон месец по-късно, на която ще бъде маркирана 75-годишнината от основаването на блока.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи по-рано, че Украйна се надява да продължи да работи с Вашингтон, без значение от резултата от президентските избори в Съединени американски щати. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР