Президентът на Българската федерация по плуване Георги Аврамчев коментира пред

...
Президентът на Българската федерация по плуване Георги Аврамчев коментира пред
Коментари Харесай

Президентът на федерацията по плуване: Забиха ми нож в гърба!

Президентът на Българската федерация по плуване Георги Аврамчев разяснява пред bTV трите позитивни проби на национали по плуване, чиито имена все не се оповестяват, само че разясни, че не са от главните състезатели. Пробите са взети на 4 февруари в София.

" За мен е огромен потрес и изненада, че се получиха такива резултати, защото от две години на всички състезатели се дават идентични витамини и до момента са дали над 50 негативни проби. Недоумявам по какъв начин са се постигнали тези три позитивни, само че на първо четене - не са на водещите състезатели. Говори се, че има външна интервенция. Самите състезатели, които са пълнолетни, са употребявали препарат, който не е утвърден и в никакъв случай не е съществувал в националния тим - нито е даван, нито е купуван. Най-добре могат да кажат самите уличени състезатели, когато се явят и дават пояснения пред Антидопинговата комисия. Ние ще проведем лично следствие, само че желая да подчертая и да успокоя плувната общност, че в последните две години състезателите са дали над 50 проби и всичките са негативни. Имахме декември, януари февруари - от всички проби три са позитивни. Това ме навежда на мисълта, че някой си е разрешил да употребява неща, които не схваща и не знае. В момента не мога да кажа, тъй като и аз съм шокиран. Но самите състезатели би трябвало да кажат кой, какво, за какво ", разяснява Аврамчев пред bTV.

" Дисциплината не е нарушена, в противен случай - доста прецизно се съблюдава. Съгласете се, че не можем да сложим някой да ги пази по 24 часа. Те са задоволително зрели и пълнолетни. Ако реши някой играч, всеки може да вземе странични стимуланти, както се е получило. Тук няма нищо общо с дисциплината. Просто някои хора ни забиха нож в гърба. Не чакам други позитивни проби, тъй като съм 1000 % сигурен, че всички артикули на водещи международни производители, които се дават, са тествани ", сподели още президентът на родната централа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР