Словашкият премиер Роберт Фицо е между живота и смъртта, след

...
Словашкият премиер Роберт Фицо е между живота и смъртта, след
Коментари Харесай

Правителството в Братислава: Фицо е между живота и смъртта

Словашкият министър председател Роберт Фицо е " сред живота и гибелта ", откакто е бил прострелян " няколко пъти ", съобщи държавното управление на централноевропейската страна в формалната му страница във " Facebook ", представено от Франс прес.

" В момента го транспортират с хеликоптер до Банска Бистрица, той се намира сред живота и гибелта ", се споделя в изказване на държавното управление, което дефинира нападението против премиера като " опит за ликвидиране ".

 

Състоянието на словашкия министър председател Роберт Фицо е животозастрашаващо, заяви по-рано държавната пресслужба в Братислава, представена от Ройтерс.

 

Нападението бе осъществено след изнесено съвещание на държавното управление в Хандлова. Премиерът излязъл пред културния дом в града и се доближил до събрали се локални поданици. На видеозаписи от случката се чуват няколко изстрела, съгласно очевидци четири, след което Фицо пада на земята. Веднага е вдигнат и отведен в автомобила си от охранителите.

 

Същеременно цивилни и служители на реда повалят мъж, за който се счита, че е създал изстрелите. Подробности за него не бяха обявени, само тв каналът JoJ, разгласи, че нападателят е 71-годишен.

 

Първоначално Фицо е бил откаран в близка болница, като по това време е бил в схващане. След това обаче е бил откаран с хеликоптер в болница в Банска Бистрица, защото се нуждаел от незабавна интервенция, само че заради тежкото си положение не е било допустимо да бъде превозен до Братислава.

От екипа на премиера оповестиха на страницата му във фейсбук, че е бил прострелян няколко пъти и че е в “животозастрашаващо положение ”.

 

" Следващите няколко часа са решаващи ", написа в формалния профил на Фицо във фейсбук. 

 

Правителствената пресслужба удостовери, че Фицо е бил в схващане, когато е бил докаран в болничното заведение в град Хандлова, където по-рано през днешния ден беше прострелян.

 

В известието се споделя още, че словашкият министър председател е с няколко огнестрелни рани и сега е с заплаха за живота, предава Българска телеграфна агенция.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР