Има опасност премиерът на Словакия Роберт Фицо да остане парализиран

...
Има опасност премиерът на Словакия Роберт Фицо да остане парализиран
Коментари Харесай

Прочут словашки парамедик: Има опасност Роберт Фицо да остане парализиран за цял живот

Има заплаха министър председателят на Словакия Роберт Фицо да остане неподвижен за цялостен живот. „ Когато един патрон удари гръбначния дирек, той може да повреди и гръбначния мозък, а това към този момент са последици за цялостен живот ", споделя един от най-известните парамедици в Словакия Уилям Добиаш. Той добави, че има заплаха от трайно увреждане и парализа, предава Би Ти Ви.

 

В 20:45 ч. българско време интервенцията Фицо завърши. Премиерът е в устойчиво положение, оповестиха словашките медии. Вътрешният министър заяви, че пет патрона са попаднали в тялото на премиера. 


Фицо беше прострелян на улица пред Дома на културата в Хандлова към 15:30 ч. българско време и съгласно всички информации на медиите в родината му идващите няколко часа ще бъдат решаващи за него.

От изказването на Добиаш излиза наяве, че министър председателят на Словакия е прострелян в гърдите и в корема.

„ Много значими структури и органи са ситуирани в гръдния панер. Увреждането им може да докара до трайни последствия ", разяснява лекарят.

От университетската болница „ Рузвелт " в Банска Бистрица, където реанимират Роберт Фицо, към този момент резервират безмълвие. Нещо повече: по информация на словашката телевизия „ Маркиза ", мобилните телефони на всички медици, които са ангажирани с лекуването и реанимацията на словашкия министър председател са били конфискувани.

„ В гръдния панер има и дихателни пътища, чието увреждане от огнестрелна рана предизвиква затруднено дишане. След това, несъмнено, страдат всички органи в тялото ", осведоми парамедикът.

Огнестрелна рана в гърдите може също да повреди хранопровода дотам, че той да бъде трайно неработещ: „ Тогава индивидът остава подвластен от хранене през сонда непосредствено в стомаха.

Премиерът Робърт Фицо има троен байпас, поради съществени проблеми със сърцето в предишното.

„ Болното сърце нарушава доставката на О2, кръв и хранителни субстанции до всички органи и кафези в тялото ", споделя Уилям Добиаш, добавяйки, че сърдечните болести са доста тежко затруднение.

Уилям Добиаш работи в Спешна помощ в Словакия от 1977 година 22 години той работи като анестезиолог в болница, а последните 24 години е посветил на работата си в Бърза помощ. Преди 2 години Добиаш беше почетен от президента на Словакия Зузана Чапутова с най-високия държавен медал за заслуги към нацията. Неговата премия
е в раздел „ Човечност и изгода в името на обществото ". Уилям Добиаш е президент и на словашкия Червен кръст, а наградата му се връчва за изключителни заслуги за развиването на опазването на здравето в родината му.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР