Президентът на Австрия пристига на официално посещение у нас по

...
Президентът на Австрия пристига на официално посещение у нас по
Коментари Харесай

Австрийският президент пристига на официално посещение у нас

Президентът на Австрия идва на публично посещаване у нас по покана на президента Румен Радев.

Церемонията по посрещането на Александър Ван дер Белен ще се организира на площад „ Св. Александър Невски " в 10:00 часа.

Президентите на България и Австрия ще проведат от 10.25 часа среща на „ четири очи " на „ Дондуков " 2, след което ще се състоят пленарните диалози на формалните делегации на двете страни. Румен Радев и Александър Ван дер Белен ще дадат взаимна конференция.

Двамата президенти ще създадат изявления пред участниците в Българо-австрийския бизнес-форум, който ще се организира в зала „ Средец " на столичния хотел „ Балкан ".

На 4 май Александър Ван дер Белен ще взе участие в неофициалната среща на президентите на България, Румъния и Австрия в град Русе. По време на срещата се чака да бъде доказана политическата воля на трите страни, които поредно ще ръководят Съвета на Европейския съюз, за последователност по основни тематики като европейската вероятност за Западните Балкани, бъдещето на кохезионната политика, енергийната и транспортна съгласуваност в Дунавския район.

В рамките на визитата си в България президентът Александър Ван дер Белен ще организира среща и с министър-председателя Бойко Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР