Когато Financial Times стартира кампанията за финансова грамотност и включване

...
Когато Financial Times стартира кампанията за финансова грамотност и включване
Коментари Харесай

Необходими са повече усилия за финансова грамотност в Обединеното кралство

Когато Financial Times започва акцията за финансова просветеност и включване на FT през 2021 година, причините за финансово обучение бяха ясни. Доказано е, че финансовата просветеност усъвършенства резултатите от живота, без значение от възрастта и демографията, като в същото време покачва икономическия капацитет. 

Три години опит в работата с младежи, дами и маргинализирани общности единствено удостовери мнението на FLIC за значимостта и мащаба на предизвикването. Ето за какво беше окуражително да се види нараснало внимание от страна на политиците през последните години. И въпреки всичко отчет от тази седмица на парламентарната комисия по образованието на Обединеното кралство допуска, че би трябвало да се направи доста повече.

Докладът открива, че усвояването в британските учебни заведения е едва: единствено 33 % от учениците в началните учебни заведения получават известно финансово обучение, до момента в който единствено 39 % от учениците в междинните учебни заведения са споделили, че са получили финансово образование. Предметъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР