Тази седмица BMW, Jaguar Land Rover и Volkswagen са на

...
Тази седмица BMW, Jaguar Land Rover и Volkswagen са на
Коментари Харесай

Забравете макро и микро, мезоикономиката е това, което има значение

Тази седмица BMW, Jaguar Land Rover и Volkswagen са на прицела на Конгреса на Съединени американски щати. Причината? Доклад на сенатска комисия, в който се твърди, че техните вериги за доставки употребяват елементи, създадени от насилствен уйгурски труд - което е смущаващо, като се има поради, че Китай е единственият въпрос на двупартиен консенсус във Вашингтон сега.

Без подозрение други ръководители ще се борят да оценят личните си опасности по веригата на доставки. Така би трябвало и вложителите. Но има и трета професионална група, която също си заслужава да бъде следена в тази връзка: икономистите. 

Преди няколко десетилетия те не обръщаха изключително внимание на веригите за доставки. Това частично се дължи на обстоятелството, че дисциплината беше доминирана от макроикономика (системни проучвания от горната страна надолу) и микроикономика (изследвания изпод нагоре на самостоятелни стимули) — и индустриалните вериги за доставки попадаха по средата. Но тази липса на внимание отразява и догатката, че вери...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР