Русия вижда належаща необходимост от преговори за сигурност със Съединените

...
Русия вижда належаща необходимост от преговори за сигурност със Съединените
Коментари Харесай

Русия към САЩ: Трябва да говорим, но Украйна трябва да бъде на дневен ред

Русия вижда належаща нужда от договаряния за сигурност със Съединените щати, само че те би трябвало да бъдат " всеобхватни " и да включват тематиката Украйна, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
„ Невъзможно е да се изтръгнат обособени сегменти от общия комплекс от насъбрани проблеми и ние няма да създадем това “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков на въпрос дали Москва е подготвена да приказва с Вашингтон за нуклеарни опасности.
„ Така че ние сме отворени за разговор, само че за необятен изчерпателен разговор, който обгръща всички измерения, в това число актуалното измерение, обвързвано с спора към Украйна, обвързвано с директното присъединяване на Съединени американски щати в този спор “, сподели Песков пред кореспонденти.
Съединените щати отхвърлят изказванието на Русия, че въоръжавайки Украйна, тя се е трансформирала в директно настоящо лице във война, целяща да нанесе съкрушително „ стратегическо проваляне “ на Москва. Съединени американски щати споделят, че всевъзможни договаряния за войната са въпрос на Украйна.
Руската позиция, обрисувана от Песков, не е нова. Но той сподели пред кореспонденти, че описът с тематики, които Русия и Съединени американски щати би трябвало да обсъдят, нараства.
„ Като цяло този разговор е доста нужен “, сподели Песков. „ Това е належащо, тъй като проблемите се натрупват и има доста проблеми, свързани с световната архитектура за сигурност. “
От позиция на Вашингтон Путин е този, който на третата година от войната в Украйна прибавя към листата с опасения за сигурността.
Тази седмица той посети разполагащата с нуклеарно оръжие Северна Корея, подписа съглашение за взаимна защита с нейния водач Ким Чен Ун и сподели, че може да достави съветски оръжия на Северна Корея в отговор на въоръжаването на Украйна от Запада.
Путин също повтори в четвъртък, че обмисля преразглеждане на доктрината на Русия за потреблението на нуклеарни оръжия. Последният оставащ контракт за надзор на въоръженията, който лимитира броя на стратегическите нуклеарни бойни глави, които Русия и Съединените щати могат да разположат, изтича през 2026 година

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР