Рядка бойна машина на шасито на танк Т-72 е забелязана

...
Рядка бойна машина на шасито на танк Т-72 е забелязана
Коментари Харесай

Defense Express: Русия разполага експериментална система за дистанционно миниране УМЗ-Г

Рядка бойна машина на шасито на танк Т-72 е видяна в придвижване в Тверска област, северозападно от Москва в Русия. Точно тази единица се назовава УМЗ-Г, това е система за отдалечено разпръснато полагане на мини, която механически към момента е в пробен стадий на разработка, написа.

Снимките, показващи преместването на тези машини за обмисляне на минното поле, са оповестени от създателя на уеб страницата на блога btvt.info, в неговия канал в Telegram.

Авторът на блога дава малко изложение на това транспортно средство: планът (чернова) и създаването са осъществени от Омското конструкторско бюро, прототипът е демонстриран на няколко изложби, само че не съумява да влезе в серийно произвеждане.

През 2019 година по време на ревюто " Армия-2019 " е показано семейство системи за отдалечено миниране, които са основани в границите на плана " Клешч-Г ".

УМЗ-Г е една от тях, тя получава изключително внимание като най-тежката бойна единица в серията с тегло на цялостното съоръжение от 43,5 тона.

Както е маркирано в осведомителните информации от това време, УМЗ-Г има девет пускови тръби с общ потенциал 270 мини в един залп. Видът на зарежданите мини можеше да варира, клопките се разпръскваха на повърхност от оптимално разстояние 40 метра. Докато разполагат минните клъстери, транспортното средство се придвижва със скорост до 40 км/ч. Други механически характерности не са разкрити.

Заедно с модела УМЗ-Г са показани и другите членове на фамилията транспортни средства Клеш-Г: УЗМ-К, по-лек вид със 180 мини в залп, и Тайфун-ВДВ с 60 мини в индивидуален разряд.

След това, през ноември 2021 година, УМЗ-Г още веднъж се появява в медийното пространство, когато се твърди, че е навлязъл в стадия на държавни тествания на създаването, само че резултатите от тези тествания по този начин и не са оповестени. След експлоадирането на войната в Украйна през 2022 година също не се появяват вести за тази система, макар че други сходни артикули, не по-малко дефицитни в съветската войска, към този момент са видяни най-малко няколко пъти в близкия гръб на съветските позиции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР