Президентът изригна срещу отказа на Нидерландия да пусне България в

...
Президентът изригна срещу отказа на Нидерландия да пусне България в
Коментари Харесай

Румен Радев брутално: Наши граничари гинат за еврограницата, Марк Рюте е циничен!

Президентът изригна против отхвърли на Нидерландия да пусне България в Шенгенската зона

Президентът Румен Радев насочи едно от най-острите дипломатически послания, откогато е отпред на " Дондуков " 2. В коментар поради решението на държавното управление на Нидерландия да не ратифицира идната седмица присъединението на България в Шенгенското пространство, а да " пусне " Румъния и Хърватия в зоната, Радев написа:

" Наскоро 3-ма български служители на реда починаха, охранявайки външната граница на Европейски Съюз. Днес министър председателят на Нидерландия Марк Рюте неприемливо внуши, че тази граница би могла да се премине против 50€. Вместо европейска взаимност, България получава цинизъм! ".



Драстичното му мнение, изразено в туитър, бе утвърдено и от служебния министър на правораздаването Крум Зарков, който на часа препубликува Радевото мнение против Рюте. Междувременно експремиерът Кирил Петков, чиято групировка " Продължаваме промяната " се гласи да стане член на " Обнови Европа " (либералната организация в Европейски Съюз - б.р.), част от която е и партията, ръководена от Рюте, съобщи, че неговата власт положила всички старания.

Немалко такива бяха подети и от Движение за права и свободи посредством Илхан Кючюк - съпредседател на АЛДЕ (и член на демократичния съюз - б.р.) - общо... без резултат за смяна на холандската позиция.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР