Президентът и премиерът излязоха с позиции по повод предизборната кампания

...
Президентът и премиерът излязоха с позиции по повод предизборната кампания
Коментари Харесай

„Договорите трябва да се изпълняват“: Президентът и премиерът с позиция относно Северна Македония

Президентът и министър председателят излязоха с позиции във връзка предизборната акция в Северна Македония и церемонията по встъпване в служба на новия президент на страната Гордана Силяновска-Давкова.

Румен Радев и Димитър Главчев изрично декларират, че България не приема изказвания и държание, които опонират както на Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година, по този начин и на други интернационалните контракти, които Северна Македония е подписала.

„ България неведнъж и ясно е заявявала своята позиция, че договорите би трябвало да се извършват “, гласят позициите на президента и на служебния министър председател.

 Стево Пендаровски пред bTV: Политическият ви хайлайф и ВМРО-ДПМНЕ бяха като братя по идеология Светът 5 мин. Стево Пендаровски пред bTV: Политическият ви хайлайф и ВМРО-ДПМНЕ бяха като братя по идеология  Любчо Георгиевски пред Иван Георгиев: Пророчествата за Северна Македония, които се сбъднаха 120 минути 8 мин. Любчо Георгиевски пред Иван Георгиев: Пророчествата за Северна Македония, които се сбъднаха  Още при клетвата новият президент на РСМ „ взриви “ връзките с Гърция Светът 3 мин. Още при клетвата новият президент на РСМ „ взриви “ връзките с Гърция  След изборите в Северна Македония: Опитва ли се Русия да дестабилизира Балканите? Тази събота и неделя 4 мин. След изборите в Северна Македония: Опитва ли се Русия да дестабилизира Балканите?  При 99% обработени протоколи: Убедителна победа на ВМРО-ДПМНЕ на изборите „ 2 в 1 “ в РСМ Светът 6 мин. При 99% обработени протоколи: Убедителна победа на ВМРО-ДПМНЕ на изборите „ 2 в 1 “ в РСМ  Стево Пендаровски пред bTV: Политическият ви хайлайф и ВМРО-ДПМНЕ бяха като братя по идеология Светът 5 мин. Стево Пендаровски пред bTV: Политическият ви хайлайф и ВМРО-ДПМНЕ бяха като братя по идеология  Любчо Георгиевски пред Иван Георгиев: Пророчествата за Северна Македония, които се сбъднаха 120 минути 8 мин. Любчо Георгиевски пред Иван Георгиев: Пророчествата за Северна Македония, които се сбъднаха  Още при клетвата новият президент на РСМ „ взриви “ връзките с Гърция Светът 3 мин. Още при клетвата новият президент на РСМ „ взриви “ връзките с Гърция  След изборите в Северна Македония: Опитва ли се Русия да дестабилизира Балканите? Тази събота и неделя 4 мин. След изборите в Северна Македония: Опитва ли се Русия да дестабилизира Балканите?  При 99% обработени протоколи: Убедителна победа на ВМРО-ДПМНЕ на изборите „ 2 в 1 “ в РСМ Светът 6 мин. При 99% обработени протоколи: Убедителна победа на ВМРО-ДПМНЕ на изборите „ 2 в 1 “ в РСМ

В позицията на президента е застъпена и тезата, че Преговорната рамка от 2022 година няма да бъде ревизирана.

„ Припомням също, че РСМ е страна член на НАТО, от което произтичат съответните отговорности и отговорности. Убеден съм, че европейската вероятност на РСМ зависи от прецизното осъществяване на интернационалните контракти, по които тя е страна, както и от утвърдената от Европейския съвет през юли 2022 година Преговорна рамка “, добавя Румен Радев.

Доскорошната опозиция ВМРО-ДПМНЕ си извоюва безапелационна победа на изборите „ 2 в 1 “ в Северна Македония - парламентарни и президентски. И президентът Румен Радев, и министър председателят Димитър Главчев гледат с паника към резултатите и успеха на ВМРО-ДПМНЕ, известни с антибългарската и антиевропейската си изразителност.

От партията не одобряват вписването на българите в конституцията на Северна Македония, а при встъпването си в служба като президент Гордана Силяновска-Давкова сподели, че няма да назовава страната Северна Македония, а единствено Македония , което провокира остра реакция в Гърция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР