Източници на германския вестник BILD разкриват, че част от страните

...
Източници на германския вестник BILD разкриват, че част от страните
Коментари Харесай

BILD: Страни от НАТО обсъждат да защитят небето над Западна Украйна

Източници на немския вестник BILD разкриват, че част от страните от НАТО са подготвени да разширят поддръжката си за Киев и да работят непосредствено на украинска територия. Естония, Англия, Полша, Канада, Литва и Франция поддържат предлагането за разширение на помощта. Против са Съединени американски щати и Германия, прецизира вестникът, представен от " Фокс ".

Все още няма дефинитивни решения, само че се водят договаряния по няколко посоки:

Обучение. Обсъжда се образованието на военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от инструктори на НАТО на територията на самата страна. " Не би трябвало да се подценяват причините дали си коства стотици хиляди украинци да летят из Европа за образование или е по-добре да изпратим няколко инструктори в Западна Украйна. По-умно и по-икономично е второто “, акцентира някогашният началник на оперативния щаб на Министерството на защитата на Германия Нико Ланге пред BILD. Преди няколко дни външният министър на Литва Габриелиус Ландсбергис приказва за същото.

Логистика. Според BILD редица страни от НАТО, в това число Англия, Канада и Естония, са подготвени в бъдеще да доставят оръжия и муниции освен до границите на Украйна, само че и по-нататък до фронтовата линия. Концепцията за " разширена логистика “ сега се създава в няколко западни страни.

Противовъздушна отбрана. Обсъжда се и отбраната на въздушното пространство на Западна Украйна от противовъздушни системи на НАТО. Инициатор на " разширената противовъздушна защита “ е Полша, само че към момента няма дефинитивно решение по предлагането.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР