Две популярни момичета на випуск 2024 от НАТФИЗ Кр. Сарафов“

...
Две популярни момичета на випуск 2024 от НАТФИЗ Кр. Сарафов“
Коментари Харесай

Звезден двубой: Дъщерята на президента Радев в люта битка с щерката на известна актриса

Две известни девойки на випуск 2024 от НАТФИЗ „ Кр. Сарафов “ ще влязат в дуел за премиите „ Най-най-най “ тази година. Това са дъщерята на актрисата Лилия Маравиля – Паола Мария, и щерката на президента Румен Радев – Дарина.
И двете студентки имат своите върхове в специалностите, в които се образоват.
Дарина Радева направи два дипломни спектакъла за завършването си – бе Самодива в „ Кентърбърийски разкази “ от Джефри Чосър с режисьор Мирослава Гоговска и майка в „ Дон Жуан се връща от война “ от Йодьон декор Хорват с режисьор Крис Шарков. Впрочем точно Шарков я включи в собствен план, който се игра преди месец в Народния спектакъл – „ Елементарните частици “. В постановката по романа на Мишел Уелбек в облика на Алфа тя се оправи на забележително положително равнище, партнирайки си със суперуспешната ни актриса Теодора Духовникова. Допълнителната работа по време на образованието на Дарина бе и присъединяване й във кино лентата на Касиел Ноа Ашер „ Сад. Игри по време на апокалипсис “ по претекстове от „ Мадам дьо Сад “ на Юкио Мишима, където влезе в ролята на Ан, написа България през днешния ден.
Тази година ще забележим и първия пълнометражен филм, в който взе участие президентската щерка – тя играе в облика на Мими в „ Гунди – легенда за любовта “ на режисьора Димитър Димитров, който ще забележим през есента по кината.
Дарина е в така наречен „ Златен клас “ и се образова в специалността „ Актьорство за трагичен спектакъл “ при проф. Пенко Господинов. Освен нея съвсем целият клас има триумфи на театралната сцена.
Освен извънредно красива, доста надарена е и другата известна щерка на випуска – Паола Маравиля.
Паола е и с италиански корени поради татко си Лука и чудото на Лилия, която я ражда на 32 години. Момичето приключва в класа на проф. Маргарита Младенова Ц дамата, дала стотици гении на кино- и театралната сцена.
„ Да ме съпоставят с майка ми е малко натоварващо, не ми харесва да ни съпоставят въобще. Макар че имаме доста общо – даже реакциите ни са сходни. Започнах да виждам, че даже се смеем по един и същи метод. Приличаме си във възклицанията и мимиките, което може би е обикновено, само че съгласно мен не е единствено генетика “, споделя Паола в изявление. От своя страна Лили е безапелационна, че се гордее с детето си, което доста наподобява на нея. „ Не сме като две капки вода, само че в излъчването, даже в прическата – била съм тъкмо с такава коса, когато влизах в академията. Тя самата го сподели: „ Мамо, същата съм като теб “, споделя Лили.
Паола е приключила Италианския колеж, а дипломните й спектакли в НАТФИЗ са в облика на Наталия Петровна – „ Месец на село от Иван Тургенев с режисьор проф. Маргарита Младенова, и като синьора Агаци в „ Така е, в случай че мислиш, че е по този начин “ от Луиджи Пирандело с режисьор Албена Георгиева.
Допълнителните й участия са доста, като в най-награждавания театър „ Платоноff “ по А. П. Чехов с режисьори професорите Маргарита Младенова и Иван Добчев е Софя Егоровна.
За премиите „ Най-най-най “ любимци са още Антония Гюруди, Катрин Гачева, Михаела Гончева.
При мъжете също има надарени имена – Даниел Кукушев, любим на публиката с играта си в „ Игри в задния двор “ на режисьора Николай Поляков. Голяма конкуренция му е синът на журналиста Витомир Саръиванов – Стефан Саръиванов.
Наградите „ Най-най-най “ са първият характерен знак в професионалното развиване на абитуриентите от академията. През последните 18 години те се афишират и връчват на формалната гала по дипломирането на студентите. Тази година то ще е на 1 ноември, Деня на будителите.
За тях се състезават завършващите от съответния випуск. Номинациите за премиите се дефинират посредством референдум с скрито гласоподаване от всички членове на факултет „ Сценични изкуства “ – преподаватели и студенти, от над 350 души.
Носителите на „ Най-най-най “ се дефинират посредством федеративен принцип на гласоподаване от БОНЗА – Борд за установяване премиите на завършващите.
Автор и основател на статуетките „ Най-най-най “ е проф. Богомил Николов Димитров – учител в катедра „ Метал “ на НХА.
След оповестяването на премиите ще се състои и връчването на дипломитe на абитуриентите випуск 2024.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР