Президентът Джо Байдън произнесе коледно обръщение от Белия дом, като

...
Президентът Джо Байдън произнесе коледно обръщение от Белия дом, като
Коментари Харесай

Президентът Байдън пожела за Коледа ново начало и очистване от политическата отрова

Президентът Джо Байдън произнесе коледно послание от Белия дом, като пожела на Америка ново начало, в това число пречистване на „ отровата, която болести нашата политика и ни настройва един против различен “. Белият дом към този момент е декориран със светещи дървета, гирлянди и бели светлини. 

Лидерът на демократите неотдавна зае по-категорична позиция против републиканската съпротива, само че за Коледа празничното му обръщение беше концентрирано върху тематиките за помиряването и единството.

„ Надявам се пред тези коледни празници да отделим няколко момента на спокоен размисъл, да намерим тази тишина... в сърцето на Коледа и в действителност да се погледнем “, сподели Байдън.

„ Не като демократи или републиканци. Не като членове на аления екип или на синия екип. А като това, което в действителност сме - сънародници американци, събратя, човешки същества, които би трябвало да бъдат третирани с достолепие и почитание. “ - прикани президентът.

От началото на своя мандат той постоянно приказва за нуждата от помиряване на фона на раздора, останал след президентството на Доналд Тръмп. Връщайки се към тази тематика, пламенният католик Байдън насочи обръщение на съпричастност и успокоение.

„ Никой в никакъв случай не може да знае през какво минава някой различен, какво в действителност се случва в живота му “, сподели Байдън, приканвайки американците да популяризират добрина.

Преди 50 години Байдън загуби първата си брачна половинка и дребната си дъщеричка в автомобилна злополука, малко преди Коледа. Той подсети на американците, че с изключение на наслада, " Коледа може да бъде време на огромна болежка и ужасна самотност ".

Президентът неотдавна реализира законодателни триумфи, както и междинни избори, които се оказаха по-добри за демократите от прогнозите. Очаква се при започване на новата година той да вземе дълго чаканото решение дали ще се кандидатира още веднъж за президент през 2024 година, откакто разиска своето бъдеще по празниците със фамилията си. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР