Героят за Аталанта при победата над Байер Леверкузен с 3:0

...
Героят за Аталанта при победата над Байер Леверкузен с 3:0
Коментари Харесай

Адемола Лукман: Написахме история и върнахме титлата в Бергамо

Героят за Аталанта при успеха над Байер Леверкузен с 3:0 във финала на Лига Европа - Адемола Лукман съобщи, че отборът му е написал история.

Нападателят осъществя хеттрик и бе с съществена роля за историческото достижение на състава от Бергамо.

„ Изиграхме приказен мач във всяко едно отношение. От първата минута показахме желанието си. Изиграхме фантастично първо полувреме и през второто полувреме не почивахме на лаврите си “, стартира Адемола Лукман.

Нападателят приказва и за израстването си напоследък.

" Невероятно е да играя за Нигерия. Подкрепата и любовта, която получавам вкъщи от хората, е невероятна. Това ми дава мотивация да се развъртвам в разнообразни области – като персона, освен в моята игра. През последните две години клубът и треньорът ме поддържаха, като ми дадоха минути и поддръжка от вътрешната страна в клуба, с цел да играя футбол и да покажа играта си в стила, който играем. И това ми оказа помощ да издигна играта си на напълно ново равнище. Благодарен съм. Написахме история и върнахме купата в Бергамо “, изясни Лукман.



Лукман разяснява и ролята на Джан Пиеро Гасперини: „ Кое е най-голямото качество на Гасперини? Неговата активност. От тренировките и диалозите, които водите с него, разбирате какво чака той от вас. Първите диалози, които имах с него, ме накараха да погледна доста по-различно на футбола. Това направи нещата елементарни. Това ми разреши да играя играта си в друга светлина. Много съм му признателен “.

„ Леверкузен е топ тим. Те бяха непобедени преди да играят против нас. Имам голямо почитание към тях за това, което направиха тази година. Бяхме добре готови и изпълнихме вярно проекта за игра. Винаги съм имал увереността в способността си да създавам, да въвеждам голове, да оказвам помощ на моите съотборници. През последните две години съумях да издигна играта си на напълно ново равнище. Може би можеше да пристигна по-рано, само че пристигна в този момент. Но това е единствено началото. Надявам се на повече нощи като тази и да ставам все по-добър и по-добър “, сподели още Лукман.

Националът на Нигерия приказва и за ролята на фамилията му: „ Докато растях, те ми помогнаха да стана мъжът, който съм през днешния ден, да имам морала, който имам, и възгледите за живота, които имам, и да желая да се подобря във всяка една област, която мога. Много обичам фамилията си и хората, които са покрай мен. Дължа им доста “.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР