Президентът Джо Байдън потвърди пълната забрана за внос на руски

...
Президентът Джо Байдън потвърди пълната забрана за внос на руски
Коментари Харесай

Ще се опитат ли САЩ да свалят санкциите, наложени преди няколко години на Венецуела


Президентът Джо Байдън удостовери цялостната възбрана за импорт на съветски енергийни източници - газ, нефт и въглища, в Съединени американски щати. Всички покупко-продажби би трябвало да бъдат завършени до 22 април.

" Американският народ ще успее да нанесе още един мощен удар върху съветската военна машина ", цитира го Би Би Си. " Няма да субсидираме войната на Путин ", добави Байдън .

Въпреки страховете от растящите цени на горивата, решението му получава необятна поддръжка и от двете партии в Съединени американски щати.



В почивните дни високопоставени американски чиновници са били на скрито посещаване във Венецуела. Делегацията е водена от Хуан Гонзалес, старши шеф на Съвета за национална сигурност за Западното полукълбо и дипломат Джеймс Стори, висшият посланик на Съединени американски щати в Каракас, когато администрацията на Тръмп прекъсна връзките с Мадуро през 2019 година, както и с присъединяване на Роджър Карстенс, чиновник на Държавния департамент.
Целта, както наподобява, е стопляне на връзките с водещия експортьор на нефт в региона и страната с най-големи петролни находища в света. Разговорите са водени с държавното управление на Николас Мадуро, само че досега най-малко не се оповестяват никакви резултатите от тях.

Запознати настояват обаче, че непредвиденото посещаване е било квалифицирано скрито с присъединяване на американски лобисти, норвежки дипломати и интернационалните ръководители, свързани с петролните доставки и с настояването Байдън да преразгледа несполучливия опит за свалянето на Мадуро не доста от дълго време.

Като че ли всички в този момент желаят някак да се не помни,че Мадуро беше глобен и упрекнат в Ню Йорк  за трафик на опиати и че администрацията на Тръмп прекъсна връзките с него през 2019 година, признавайки водача на опозицията Хуан Гуайдо за законен президент на страната.

След нашествието на Русия в Украйна и последвалите наказания, които Съединени американски щати постановиха и с които не престават да заплашват, цените на петрола, бензина и газа доближиха върхове и не престават да се повишават. Миналата седмица демократи и републиканци единомислещо поддържаха възбраната на Съединени американски щати за импорт на съветски нефт и природен газ като последващо наказване за Путин, само че колкото и да не им се желае на някои, факт е, че Русия е вторият в света производител и експортьор на недопечен нефт, който всеки ден изпраща за разнообразни страни 5 милиона барела нефт.

Според Международната организация по енергетика това е почти 12% от международната търговия на недопечен нефт и всяко спиране на  тези доставки от Русия би покачило така и така полуделите към този момент цени на горивата.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Елена Цанева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР