Презентацията на плана буди огромно притеснение в мен. Спрямо наученото

...
Презентацията на плана буди огромно притеснение в мен. Спрямо наученото
Коментари Харесай

Математик: Чакат ни тежки дни на липса на ефективни мерки

Презентацията на проекта буди голямо терзание в мен. Спрямо наученото от нея - чакат ни тежки дни на липса на ефикасни ограничения...ще забележим детайлите от проекта и осъществяването, като го качат, само че горките медици, горките неимунизирани, горките хора с съпътстващи болести, горките хора, които няма да получат и навременна здравна помощ и от други болести...

С тези думи математикът Петър Велков разяснява в профила си във Фейсбук Националния действен проект за справяне с COVID-19, който бе показан в Министерски съвет. 

" Не може интензивните кревати да ви е водещ аршин, не е хуманно (меко казано) и няма никаква политика на предварителна защита ", акцентира той. 

" Ниво 1 е при 50%, сега София е към 38% (а не 60-70%, както всички знаехме), тъй като процентът се пресмята от някакъв евентуален оптимален вероятен брой интензивни кревати. В София вирусът към този момент си вихри и обстановката е доста притеснителна. И сега даже има истории за хора, които не могат да намерят места в лечебните заведения.

На равнище 1 не се вкарват ограничения. Нищо не се приказва и за стягане на контрола.

Ниво 2 е над 60% и там също всичко остава отворено...вкл. бизнесът, каквото и да включва той...сигурно нощните заведения даже...Заведенията с работно време до 22 часа е при 70% претовареност ", отбелязва той. 

" За мен с изключение на изборът на главен аршин интензивни лигла е притеснителна и друго.

Обясниха ни, че даже оптималният евентуален потенциал на интензивните кревати е премислен по какъв начин може още да бъде издигнат...а не стига, че той може да бъде повишаван безкрайно надали не, то от област в област могат да трансферират и можело да не затварят даже региона, в която е реализиран потенциала и критериите за затваряне...

Т.е. действително, в случай че решат политически, могат в никакъв случай да не вземат съответни ограничения...За страдание, " Омикрон " няма да им разреши, само че цената ще е жестока, за следващ път...

Дано детайлите в проекта, които не сме видели, както и тези, които са включени в математическите им модели, да са по-добри от представянето (комуникацията на плана) и реализацията на проекта да бъде по-добра от неговото показване и наличие... ", показва в умозаключение математикът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР