Нека всеки ден говорим и мислим за спорта“, с тези

...
</TD
>Нека всеки ден говорим и мислим за спорта“, с тези
Коментари Харесай

Драгомир Драганов посрещна родения в Русе елитен стрелец Таню Киряков

" Нека всеки ден приказваме и мислим за спорта “, с тези думи регионалният шеф на Русе Драгомир Драганов посрещна родения в Русе първокласен стрелец, спечелил два пъти олимпийско злато за България – Таню Киряков. По-рано през днешния ден Драганов посрещна в кабинета си топ спортиста, който беше съпроводен от някогашния заместител регионален шеф и депутат Добрин Данев.

" Надявам се повече хора да възприемат спорта като персонално разбиране, тъй като той на първо място ни учи да работим в екип, даже когато изискванията и конкуренцията не го разрешават “, сподели регионалният шеф и добави, че спортът образува персони, които знаят по какъв начин да бъдат сполучливи, заяви ОА-Русе.

" Благодаря Ви за това, че нееднократно сте ни показвали, че освен можем да мерим сили с най-големите, само че и да побеждаваме “, показа още Драганов. От своя страна Таню Киряков беше безапелационен, че ще поддържа всяка самодейност на Областната администрация, която е ориентирана към привличането на повече младежи към спорта. " Активният метод на живот е освен потребен за физическото здраве, само че е и гаранция за усвояването на редица добродетели “, уточни Киряков. 

По време на срещата беше разисквана и концепцията за възобновяване базата на държавното стрелбище, намираща се в местността " Папаз Дере “, която е в непосредствена непосредственост до квартал " Средна кула “. Драганов пое ангажимент да се запознае в детайлности с проблема и да направи всичко допустимо за възобновяване на стрелбището.  

Припомняме, че Таню Киряков завоюва злато на олимпиадата в Сеул през 1988-а на 10 м въздушен револвер и злато на олимпиадата в Сидни през 2000 година на 50 м револвер. Това са двата върха в кариерата на световноизвестния стрелец. Във визитката му блестят още бронз на олимпиадата в Атланта 1996 на 10 м въздушен револвер, злато на европейските шампионати в Талин 1998, в Москва 2006 на 10 м въздушен револвер и в Гранада 2007 на 50 м револвер, сребро на европейските в Арнем 1999 (два медала), в Гьотеборг 2003 и в Гьор 2004, бронз на европейските във Вантаа 1995, в Талин 2005 и във Винтертур 2008. Два пъти печели финали на Семеен кодекс (1988 и 1991), с 8 турнирни победи за трофея. Роденият в Русе международен рекордьор е един от едвам шестимата български спортисти стъпвали два пъти на олимпийския връх.

Повече от 20 години Таню Киряков е фактор в елита на международната пукотевица. Участва на 6 олимпиади, на които записва неповторим връх - в 12 тествания единствено един път остава отвън Топ 10.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР