През последните години свикнахме да виждаме веган, безглутенови, и храни

...
През последните години свикнахме да виждаме веган, безглутенови, и храни
Коментари Харесай

Здравословни храни носят повече вреди, отколкото ползи

През последните години свикнахме да виждаме веган, безглутенови, и храни с ниско наличие на мазнини и суперхрани, които непрекъснато се популяризират като „ здравословни “ варианти. Тези храни заместват редица нездравословни и калорични храни, които постоянно хапвахме преди този момент. Не отхвърляме, че здравословните други възможности са положителни, само че доста нежелани съставки могат да бъдат добавени скрито към тях, трансформирайки обичаните ни закуски в нездравословна храна. Може да се окаже, че ще увредим здравето си и ненадейно ще качим непотребни килограми, написа Дарик.

От Bright Side сочат кои артикули би трябвало да бъдат отстранени от листата ви за извършване на покупки вечно или най-малко би трябвало да внимаваме и да четем етикетите, преди да ги прибавим към пазарската кошница.

Ябълков оцет

Въпреки че към момента има диспути за това дали тази съставна част оказва помощ при загуба на тегло или не, доста хора го употребяват като част от диетата си. Но те би трябвало да знаят, че оцетът е със мощна киселинност и може да разстрои стомаха и да аргументи отичане, гадене, изгаряне на гърлото, увреждане на зъбите и даже може да докара до загуба на костна маса.

Овесени ядки за бързо подготвяне

Овесените ядки за бързо подготвяне нормално съвсем нямат фибри и са смесени с брашно и захар, с цел да придобият усет. Това може да аргументи скок в кръвната захар и да докара до здравословни проблеми, в случай че предпочитате да ги ядете всекидневно. По-добре е да изберете пълнозърнести овесени ядки и да добавите към тях малко плодове и/или сурови ядки.

Фъстъчено масло с понижено наличие на мазнини

Една порция фъстъчено масло с понижено наличие на мазнини би имала почти същото количество калории като елементарното. Но при нискомаслените мазнините постоянно се заменят с модифицирани добавки и захари. Много по-добре е да се насладите на естествения пълномаслен вид в умерени количества, защото съдържа повече здравословни хранителни субстанции.

Продукти без глутен

Не би трябвало да избягвате глутена, в случай че имате нетърпимост към него. Благодарение на положителния маркетинг, продуктите без глутен към този момент се преглеждат като по-здравословни варианти. Но данните демонстрират, че те са с по-високо наличие на захар, сол и наситени мазнини. Освен това са по-малко хранителни, защото съдържат по-малко протеини.

Зеленчуковите бургери

Когато потребителите видят „ на растителна основа “ на етикета те автоматизирано считат, че продуктът е по-здравословен. Зеленчуковите бургери се смятат за модифицирана храна, а някои даже могат да съдържат огромно количество сол, олио или масло. Честото им ястие може да докара до увеличение на калориите и до здравословни проблеми. За да извлечете най-хубавото от разновидностите на растителна основа, по-добре е да си ги извършите сами вкъщи.

Пълнозърнест самун

Дори тази видимо по-здравословна опция на белия самун може да съдържа до 20 съставки, консерванти, огромни количества сол или захар. За да получите всички потребни изгоди от зърнените храни, би трябвало да опитате сами да изпечете хляба си вкъщи.

Популярни суперхрани

През множеството време такива храни се употребяват за смяна на публичното мнение за съответен артикул. И до момента в който храни като боровинки, зеле, мазна риба или ядки заслужават да бъдат наречени суперхрани, някои от модифицираните други възможности би трябвало да бъдат оставени на рафтовете. „ Супер” сокове или известни прахове могат да се подготвят с доста захар и нямат съвсем никакви изгоди за здравето.

Хумус

Този дип от нахут се смята за здравословен, само че купената от магазина версия може да крие някои нездравословни съставки. Внимателно прочетете опаковката и вижте какво е изброено в състава, с цел да разберете дали има добавени захари, модифицирани мазнини, нишесте и огромни количества сол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР