Във вторник надзорът на Националния осигурителен институт (НОИ) ще вземе

...
Във вторник надзорът на Националния осигурителен институт (НОИ) ще вземе
Коментари Харесай

Деница Сачева отговори на ПП-ДБ за пенсиите

Във вторник надзорът на Националния застрахователен институт (НОИ) ще вземе решение пенсиите да се осъвременят с 11%. Това написа зам.-председателят на парламентарната група на Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е в профила си във Фейсбук по повод искането на „ – “, оповестено по-рано през днешния ден, за привикване на изключително съвещание на Народното събрание заради проектодоклад на Национален осигурителен институт, съгласно който пенсиите се усилват не с 11, а с 10 %. 

„ И хората ще си получат парите до стотинка. И пари от пенсионерите няма по какъв начин да се крадат “, уточни Сачева и добави, че бюджетът на Национален осигурителен институт не може да се употребява за донорство на държавния бюджет. 

е политически търгаш. Винаги е бил подобен и за жалост коства на всички българи извънредно скъпо, написа още Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е във връзка думите на, че Национален осигурителен институт се пробват да откраднат 100 милиона лв. от българските пенсионери.

Законът за бюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО) за 2024 г. е разчетен при параметри за повишаване на междинния застрахователен приход и повишаване показателя на потребителските цени, които в съответствие 50 на 50, образуват 11% за осъвременяване на пенсиите, изясни тя и добави, че средства за това осъвременяване са планувани за бюджета за 2024 год. По думите ѝ отчетните данни към този миг, с цел да се приложи императивната норма на чл.100 от Кодекса за обществено обезпечаване (КСО), са за % в размер на 10%. „ На идното съвещание на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт, което ще се организира на 14.05.2024 година, в правата на министъра на труда е да предложи на Народното събрание (НС) нарастване с 11%, както е заложено в Закона за бюджета на ДОО, което да се одобри ", добави Сачева. 

Това се случва безусловно всяка година. Администрацията на Национален осигурителен институт предлага текст, който тъкмо извършва закона, а политическото решение се взема от надзора на Национален осигурителен институт и то нормално е съобразено с рамката дадена от бюджета на държавното публично обезпечаване, разясни Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.

Няма никаква потребност от никакви изключителни съвещания на Народното събрание за нещо, което е в пълномощията на Надзора на Национален осигурителен институт и по този начин или другояче ще се случи, съобщи тя. 

Припомняме, че в Русе през днешния ден от " - " оповестиха, че събират подписи за привикване на изключително съвещание на Народното събрание. " Последните няколко дни изтече проектодоклад на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт (НОИ). В него Национален осигурителен институт се пробват да откраднат 100 милиона лв. от българските пенсионери, като не усилят с 11 % пенсиите, а с 10 % ", сподели депутатът. По думите му по този начин ще се вземат по осем лв. от всеки пенсионер всеки месец до края на годината, като това продължи и през идната година. Василев дефинира това като " директна кражба и безспорен скандал ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР