През годините Топлофикация Перник разширява партньорството си с местните професионални

...
През годините Топлофикация Перник разширява партньорството си с местните професионални
Коментари Харесай

Топлофикация Перник: Енергетиката има нужда от подготвени кадри

През годините " Топлофикация Перник " уголемява партньорството си с локалните професионални гимназии. " От началото на образователната година с изключение на възпитаници от 11 и 12 клас на Технологична професионална гимназия „ Мария Кюри “ в специалостта " Електрообзавеждане “ на заплатен стаж в сдружението са и ученици на Професионална гимназия по техника и строителство „ Арх. Йордан Миланов “ в компетентност „ Електрообзавеждане на производството “.

Учениците споделят, че са извънредно удовлетворени, че са получили опция от първа ръка да се срещнат с целия развой, което за тях е скъп опит.

" По време на практиката и според образователните стратегии учениците посещават предприятието два дни в седмицата. Стажът е съгласуван с всички нормативни условия за осъществяване на на практика и стажантски стратегии, както и с условията при полагане на труд от лица, ненавършили 18 години. ", прецизираха от сдружението.

Дългогодишният енергетик  от " Топлофикация Перник " инж. Иванов съобщи, че преимуществата на образованието посредством работа са доста, изключително за самите възпитаници. „ Освен, че младите фрагменти получават възнаграждение за труда си, те получават и на практика опит. В резултат на това учениците излизат готови на пазара на труда. Това от своя страна им разрешава да стартират работа по специалността против по-добро възнаграждение. ", показа инж. Иванов. Според експерта дуалната форма на образование играе значима роля и за стопанската система на България.

Експертите от сдружението следят детайлно работата на младежите и вършат оценка на капацитета им. От Топлофикация оповестиха, че и тази година ще спазят традицията и ще поканят част от приключилите стажа възпитаници да стартират работа в предприятието. ", показаха от централата. " Учениците, които са били на стаж в предприятието, постоянно са били доста стимулирани. Демонстрирали са добра подготовка и детайлно схващане на теорията. ", разяснява инж. Иванов.

Инж.Иванов изрази вяра, че през идната година чакат още по-голям интерес към стажовете. " Бъдещето на бранша ни зависи от младите. На лице е голям апетит за фрагменти, които желаят да развиват енергетиката. Особено в подтекста на енергийния преход, човешкият капитал ще бъде основен за трансформацията и развиването на сдруженията. ", акцентира експертът. Инж. Иванов добави, че дуалната форма на образование е най-прекият път към специалността.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР