През април 2020, Българската Асоциация по Хемофилия за поредна година

...
През април 2020, Българската Асоциация по Хемофилия за поредна година
Коментари Харесай

Започва информационна кампания за хемофилията под надслов „Включи се и ти!“

През април 2020, Българската Асоциация по Хемофилия за поредна година провежда осведомителна акция в поддръжка на хората с хемофилия. Във връзка с изключителното състояние и ограниченията, наложени от Правителството за предотвратяването на зараза с Covid-19, Асоциацията анулира социално-спортното събитие - Велопоход “Заедно”, който за пета поредна година щеше да започва по едно и също време в София, Пловдив, Варна и Бургас на 25 април 2020 година

Тази година акцията по случай Световния Ден на Хемофилията (17 април) ще премине под мотото “Включи се и ти! “ Това е апел за деяние към всички членове на обществото, които желаят и могат да оказват помощ за популяризирането на задачите на Българска Асоциация по Хемофилия на локално и световно равнище, с последна цел да бъде обезпечено ефикасно лекуване за всички пациенти с нарушавания на кръвосъсирването.

Всеки един от нас, без значение дали пациент, член на фамилията на болен, болногледач, корпоративен сътрудник, доброволец, снабдител на здравни грижи или просто човек, е свикан да спомогне за повишение на информираността за болестта и нуждата от обезпечаване на достъп до съответни грижи. Една от задачите ни е да се понижи дискриминирането против болните и техните фамилии. Ще поканим институциите и неправителствените организации на отворен разговор за обезпечаване на по-добри условия на живот за пациентите и по този метод за сформирането на едно сплотено общество и едно все по-добро споделено бъдеще.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР