ЙЕРУСАЛИМ (AP) — Намален, но не възпрепятстван, Хамас все още

...
ЙЕРУСАЛИМ (AP) — Намален, но не възпрепятстван, Хамас все още
Коментари Харесай

Израел се бори със следвоенните варианти за Газа, докато Хамас се прегрупира

ЙЕРУСАЛИМ (AP) — Намален, само че не възпрепятстван, Хамас към момента води борба след седем брутални месеца на война с Израел, прегрупирайки се в някои от най-тежко засегнатите региони в северната част на Газа и обновяване на ракетни офанзиви против околните израелски общности.

Израел в началото направи тактически прогрес против Хамас, откакто опустошителна въздушна бомбардировка проправи пътя за неговите сухопътни войски. Но тези ранни триумфи отстъпиха място на тежка битка против адаптивни бунтовници - и възходящо чувство измежду доста израелци, че армията им е изправена единствено пред неприятни благоприятни условия, правейки съпоставения с войните на Съединени американски щати в Ирак и Афганистан.

Това беше подтекстът на протеста през последните дни от двама членове на военния кабинет на министър-председателя Бенямин Нетаняху от трима души – министърът на защитата Йоав Галант и Бени Ганц, главният политически противник на Нетаняху – които желаеха той да показа подробни следвоенни проекти.

Те поддържаха отмъщениет...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР