Някои от хотелиерите твърдят, че имат да получават по 2-3

...
Някои от хотелиерите твърдят, че имат да получават по 2-3
Коментари Харесай

Хотелиери, приютили украински бежанци: Вече 9 месеца не получавам...

Някои от хотелиерите настояват, че имат да получават по 2-3 милиона лв. и са застрашени от банкрут. Проблемът не е нов – откогато започва самата стратегия има закъснение.

 

„ Програмата се удължава непрекъснато, ние сме правилни към страната и продължаваме да работим. Единственият проблем е, че страната не ни праща. Вече 9 месеца не получаваме средства, просто не устояваме. Трябва да има някакво съответно възнаграждение “, разяснява един от протестиращите хотелиери и прикани премиера и Министерството на туризма за реакции, представен от бТВ.

 

„ Сбъркана е системата, по която се оказва помощ на бежанците. В цяла Западна Европа те са подкрепяни единствено и само в случай че работят. При нас е противоположното – стартират ли работа, те към този момент не могат да стоят в програмата “, уточни Виолета Галева.

" В Бургаска област настанените бежанци са към 7000, при мен има към 1000 души. Необходимо е в незабавен порядък да ни се обърне внимание и да се реализира заплащане. Иначе ще би трябвало да разбираем на тези хора, че би трябвало да освободят нашите бази, само че това не е по никакъв начин елементарен развой ", разяснява Елена Андонова.

 

Министърът на туризма изясни пред bTV, че през вчерашния ден по неотложност са придвижени към 9 милиона лв.. Очаква се напълно скоро те да бъдат по сметките на хотелиерите - те са за месеците от ноември до февруари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР