Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху Израелската полиция разпитва премиера Бенямин

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху Израелската полиция разпитва премиера Бенямин
Коментари Харесай

Израелската полиция разпитва премиера по дело за корупция


Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху

Израелската полиция разпитва премиера Бенямин Нетаняху като част от следствие за корупция, обвързвано с държавната телекомуникационна компания " Безек ", предадоха международните организации.

Полицаи са влезнали в жилището на Нетаняху в петък, оповестяват израелски медии. Според известията брачната половинка му Сара е разпитвана в полицейски сектор край Тел Авив.

Миналата седмица двама доближени на премиера бяха задържани по съмнение, че поддържат разпореждания, които ще донесат доходи от стотици милиони долари на телекомуникационната компания, отбелязва Асошиейтед прес. Смята се, че в подмяна новинарският уебсайт на " Безек " е отразявал положително дейностите на премиера.

Това е първият случай, в който Нетаняху, който до предходната година отговаряше за телекомуникациите, е разпитван по случая, прочут като " Афера 4000 ".

Полицията предложи покачване на обвинявания за корупция против Нетаняху по отношение на две други каузи, напомня Франс прес. Премиерът отхвърля обвиняванията и ги дефинира като медиен " лов на вещици ".

Нетаняху към този момент е заявил, че ще се кандидатира за пети мандат на националните избори, планувани за края на 2019 година, напомня Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР