Над 70 войници от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се

...
Над 70 войници от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се
Коментари Харесай

Москва: Над 70 бойци от ВСУ се предадоха при Харков. Ликвидираме десетки западни инструктори месечно

Над 70 бойци от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се предадоха на съветските военни в боевете за село Берестовое в Харковска област. Това заяви за ТАСС координаторът по междупарламентарните връзки с Народното събрание на ЛНР, депутатът от Държавната дума Виктор Водолацки.

Руското министерство на защитата заяви през вчерашния ден, че групировката войски „ Запад “ е освободила Берестовое, Харковска област. Всеки месец съветските сили отстраняват десетки инструктори от западни страни, които образоват украински националисти, сподели още Виктор Водолацки, представен от " Гласове ".

По-рано ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Чарлз Браун, говорейки пред Вашингтонския Атлантически съвет, сподели, че не чака изпращането на американски военни инструктори в Украйна до преустановяване на военните дейности там.

„ Всеки месец унищожаваме десетки западни инструктори в базите, където образоват украински националисти (…) Естествено, те търпят загуби в жива мощ, тъй че се вършат такива изказвания, с цел да не се изпращат американци “, сподели Водолацки. Според него обаче страните от НАТО ще пращат инструктори в Украйна.

„ Има известна управляемост в системата на НАТО. Там ще изпратят инструктори от Полша, Чехия, Германия, Италия, които категорично ще извършват инструкциите. Американците ще се лимитират до някакви инструктори или съветници, които ще седят в Киев и ще наблюдават всяка стъпка на Зеленски. Така че до края на военните дейности, както споделиха, (американската страна) няма да изпраща инструктори и по-късно никой няма да има потребност от тях “, означи събеседникът на организацията.

На 16 май " Ню Йорк таймс " заяви, че Вашингтон към този момент не изключва опцията за разполагане на инструктори на НАТО в Украйна за образование на украинските въоръжени сили, само че това няма да се случи в близко бъдеще. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи през април, че алиансът не има намерение да изпраща войски в Украйна и да става част от спора. Според него НАТО оказва поддръжка на Киев единствено за самозащита.

Руската страна неведнъж е подчертавала, че западната помощ единствено удължава спора в Украйна и не трансформира обстановката на бойното поле. Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Александър Грушко по-рано съобщи, че базите на НАТО, в случай че се появят на територията на Украйна, ще станат законна цел на Русия, показва още ТАСС.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР