Премиерът на федералната провинция Баден-Вюртемберг Винфрид Кречман пледира решително за

...
Премиерът на федералната провинция Баден-Вюртемберг Винфрид Кречман пледира решително за
Коментари Харесай

Могат ли в Германия да принудят хората да се ваксинират срещу COVID-19?

Премиерът на федералната провинция Баден-Вюртемберг Винфрид Кречман пледира уверено за всеобща наложителна имунизация против ковид. " Пандемията изтезава хората към този момент съвсем две години. Сега идва най-лошата вълна, а прекомерно малко хора са имунизирани ", посочи Кречман по време на присъединяване в предаване на немската обществено-правна телевизия АРД. Според него, няма по какъв начин Германия да се оправи с пандемията, в случай че хората не се имунизират. Задължителната имунизация несъмнено е дълбока интервенция в персоналните свободи. Но това, че толкоз доста хора не се имунизират, постанова " да се намесим съществено в свободите на другите ", уточни Кречман. Свободата, и животът на мнозина са застрашени поради ограниченията и поради риска от претоварване на здравната система.

Глоби и ограничавания

Ако се вкара наложителна имунизация, никой няма да бъде вкаран в пандиза, в случай че не се ваксиниран. " А и никой няма да бъде заставен от полицията да се имунизира ", добави Кречман. Но ще се постановат санкции и ще има ограничавания за тези, които са срещу имунизацията. В взаимна публикация за " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " Кречман и баварският министър председател Маркус Зьодер пишат: " Задължителната имунизация не е нарушаване на свободите. Тя по-скоро е причина за това да си ги възвърнем ".

Намерението се поддържа и от министър-председателите на провинциите Хесен, Шлезвиг-Холщайн и Саксония-Анхалт. В тази връзка кметът на Бремен Андреас Бофеншулте акцентира, че наложителното имунизиране би пристигнало прекомерно късно, с цел да може да спре четвъртата вълна, само че " с взор към бъдещето несъмнено не би могло да бъде изключено ". Против наложителната имунизация са министър-председателят на Саарланд Тобиас Ханс, здравният министър Йенс Шпан и заместник-председателят на фракцията на Партията на свободните демократи Михаел Тойрер. Шпан е на мнението, че наложителната имунизация няма да позволи настоящия изострен проблем.

Какво споделят юристите

Според реномирани наложителната имунизация е съвместима с Конституцията. Основният мотив - тя е позволена от позиция на отбраната на живота на другите хора. Уве Фолкман, учител по в университета " Гьоте " във Франкфурт, отбелязва, че при наложителната имунизация " намесата в персоналните свободи " е по-малка, в сравнение с при " наложителните в противоположен случай обилни ограничавания ". Професорът по право от Билефелд Франц Майер от своя страна споделя: " Свободата на обособения човек свършва там, където свободата и здравето на другите се оказват под опасност - и казусът в този момент е подобен, в случай че имунизационната акция не успее ". Майер изясни, че става дума за наложителна, а не за насилствена имунизация. А тези, които откажат да се имунизират, могат да бъдат глобявани или пък да бъдат лишени от здравни осигуровки.

Ще се ваксинират ли и дребните деца?

Междувременно се чака до дни Европейската организация по медикаментите да утвърди имунизирането на децата сред 5 и 11 години - по образеца на Съединени американски щати и Израел. " Трябва обаче да се има поради, че децата на тази възраст могат да заболеят тежко от ковид единствено в извънредно редки случаи - рискът е 1 на 10 000 ", акцентира инфектологът Якоб Арман от Дрезден. Той добавя, че към момента се знае прекомерно малко, с цел да се оценят рисковете от една имунизация против COVID-19 при здравите деца. А рекомендацията за всеобща имунизация на децата сред 5 и 11 години не би била дейно средство за възстановяване на настоящето съществено състояние в немските лечебни заведения. " По този метод няма да се освободят интензивни кревати ", споделя Арман.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР