Премиерът Кирил Петков коментира новината, че САЩ ще доставят самолети

...
Премиерът Кирил Петков коментира новината, че САЩ ще доставят самолети
Коментари Харесай

Петков: Още няма оферта от САЩ за F-16

Премиерът Кирил Петков разяснява новината, че Съединени американски щати ще доставят самолети F-16 на България през 2025 година

" Нека държавното управление на Съединени американски щати даде оферта, която откакто ние получим, ще оценим, ще решим коя е най-хубавата тактика за нас на база на тази оферта. Днешната стъпка е просто рамковата позиция на американската страна. В момента още нямаме оферта, не знаем какво се предлага. Каквото и да направи българското държавно управление, ще направи доста по-добра и детайлна оценка на предложенията, ще види всички благоприятни условия, изгоди, спомагателни резултати, преди да вземе такова решение. Последният път българското държавно управление е взело решението на крайник, което за мен не е верният начин”, сподели министър-председателят.

На въпрос от публицисти един или двама претенденти за гуверньор на Българска народна банка има ръководещата коалиция, Петков съобщи: " Аз персонално поддържам кандидатурата на Андрей Гюров. Той е по-добрата номинация”.

" Чрез актуализацията на бюджета би трябвало да създадем държавния бранш по-ефективен и да възнаградим по-продуктивните хора, които работят там. Мислим и за актуализация на пенсиите. Знаете, българското държавно управление няма пари – ние взимаме от частния бранш и преразпределяме”, добави министър председателят.

Петков не скри, че България е в рецесия, само че посочи, че тя съществува поради войната в Украйна.

" Намаляването на газоподаването от Русия дава опцията цената на газа да се увеличи неведнъж. Това подвига цената и на газа, и на тока в България, което се отразява на една импортирана инфлация”, изясни министър-председателят.

По думите му България е напреднала доста с Плана за възобновяване и развиване, а ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен идва у нас с финалния план на Плана.



Източник: НОВА
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР