Със спирането на Симеоновски лифт собственикът на лифтовете Витоша ски нарушава

...
Със спирането на Симеоновски лифт собственикът на лифтовете Витоша ски нарушава
Коментари Харесай

ГЕРБ-София: Спирането на Симеоновския лифт дава право на общината да си върне лифтовете на Витоша

Със прекъсването на Симеоновски въжен превоз притежателят на лифтовете " Витоша ски "  нарушава приватизационния контракт. Това е изцяло нова обстановка, която

задължава Столична община да наложи плануванаъа по контракт неустойката

в размер на 8,3 млн. лева Веднага след налагане на глобата следващата стъпка, която би трябвало да се предприеме е повреждане на приватизационния договор и връщане на лифтовите уреди на общината. Това заявиха общинските съветници от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, Прошко Прошков, Антон Хекимян и Мирослав Боршош, предава кореспондент на  " Фокус " .

" За пръв път нямаме нито едно работещо лифтово оборудване, което означава, че за  пръв път имаме фрапиращо несъблюдение на контракта. Това дава опция общината да скапе приватизационния контракт. 

Приватизаторът ще се окаже в обстановката на хитрата сврака с двата крака ", обясни Георги Георгиев.

" Още в понеделник привиквам изключително съвещание на Надзорния съвет на Столичната общинска организация по приватизация. Внасяме отчет за налагане

на глобата от 8,3 млн. лева на " Витоша ски " и предприемане на действия по повреждане на контракта ", заяви Прошко Прошков.

" Обоснованите ни опасения са, че групата на " Промяната " в София защитават ползите на приватизатора. Нищо друго не може да обясни напълно погрешното изказване на ръководителя на общинския съвет Цветомир Петров, че срокът за следприватизационен надзор е изминал. Това е неистина. Срокът е 25 години, а точно до 2032 година ", каза Георги Георгиев. 

Той напомни, че решението за приватизацията на лифтовете на Витоша е взето на 26 юли 2007 година от Столичния общински съвет.

" Припомняме датите поради опитите на Васил Терзиев да употребява всеки мотив да прави предизборната акция на " Промяната ". Към тази дата партия ГЕРБ няма нито един консултант в общинския съвет ".

" Проблемът сега е в бездействието и в незнанието на новите управляващи. Освен да се пишат изявления във фейсбук, би трябвало да се четат и документи. До момента Васил Терзиев и Цветомир Петров повтарят защитната теза на приватизатора и изясняват, че нищо не могат да направят, което изрично не е правилно ", добави Георги Георгиев.

Общинските съветници припомниха, че " Витоша ски " са правили опити да спрат Симеоновския въжен превоз и по времето на кмета Фандъкова, само че тя в никакъв случай не го е допускала. " След диалози с Фандъкова, притежателите внезапно сменяха поведението си, намираха аварийни елементи и лифтът тръгваше ".

" В момента Терзиев дава обещание, че единственото, което ще направи е да възстанови Драгалевския въжен превоз. Това, което комфортно пропусна да спомене, че всички заповеди за възобновяване му и продобиване на всички каузи в съда против " Витоша ски ", беше направено персонално от Фандъкова и екипа ѝ ", каза Георги Георгиев.

" Сега видяхме една хвърчаща записка на британски език от поддържаща фирма, в която се споделя, че лифтът е в неприятно положение и поддръжката му е икономически неизгодна. Призовавам новото управление в лицето на Васил Терзиев да демонстрира повече подозрителност и да не приема сходни скалъпени " извинителни бележки ".

На 29 декември тази година във фейсбук статус Терзиев декларира, че е сюрпризиран, че лифтът не работи. Настояваме да спре да се изненадва и да изясни, какво свърши от тогова до момента. 

Започнати ли са процедурите по Закон за устройство на територията от кмета на регион " Витоша " и по какъв начин общината е защитила обществения интерес от този момент до момента. След хаоса на бул. " Витоша, който сътвориха, в този момент се пробват да го пренесат на планината Витоша ", каза Георги Георгиев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР