Украинските отбранителни сили са поразили руския морски миночистач Ковровец, съобщи

...
Украинските отбранителни сили са поразили руския морски миночистач Ковровец, съобщи
Коментари Харесай

Поразен е руския миночистач Ковровец

Украинските отбранителни сили са поразили съветския морски миночистач " Ковровец ", заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

Подробностите за унищожаването на кораб от Черноморския флот на РФ към момента не са известни, съобщи offnews.bg.

Ковровец е миночистач, основан по план 266М. Предназначен е за тралене на кораби и плавателни съдове, разследващо и контролно тралене, пробутване на фарватери в минни полета и присъединяване в миночистене в далечни зони от базите си.

По-рано Руската федерация използваше " Ковровец " за осъществяване на задачи в Атлантическия океан и Персийския залив. Впоследствие той е изместен в Севастопол. Освен това корабът е изпълнявал задания в Средиземно море.

През нощта на 6 май специфичните сили на Главното ръководство на разузнаването в Киев (ГУР) нанесоха удар по съветски моторен катер покрай залива Узкая във краткотрайно окупирания Крим. Той беше осъществен с морски дрон Magura V5.

Като цяло надводните дронове Magura V5 на ведомството на военачалник Кирило Буданов са нанесли вреди на съветския Черноморски флот на стойност над 500 млн. $.

Руският Черноморски флот дефинитивно загуби " функционалната си интензивност " вследствие на несполучливата война на Кремъл против Украйна, съобщи неотдавна министърът на защитата на Обединеното кралство Грант Шапс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР