Премиерът Бойко Борисов посрещна председателя на Европейската комисия Урсула фон

...
Премиерът Бойко Борисов посрещна председателя на Европейската комисия Урсула фон
Коментари Харесай

Борисов положи мартеница на ръката на Урсула

Премиерът Бойко Борисов посрещна ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко Войвода “, от където ще огледат с хеликоптер част от южната граница на страната ни.

„ Тук сме на триъгълника сред трите страни – България, Гърция и Турция “, означи министър председателят Борисов пред Урсула декор дел Лайен и Шарл Мишел. Преди да излетят, министър-председателят сподели на европейските си посетители преоборудваната гранична полиция.

Борисов подчертава също върху инфраструктурата, която се построява с помощта на европейската взаимност, както и енергийните планове, по които страната ни работи.

Премиерът обърна внимание и на постигнатата по-рано през днешния ден договореност с „ Газпром “. „ Благодарение на доста положителните договаряния и помощта на Европейска комисия, постигнахме цена на природния газ с над 40% по-ниска “, добави Борисов.

„ Целият район е в напредък. Идват доста туристи “, означи българският министър-председател. По думите му е значимо да бъде проявен разсъдък и да се откри решение за проблемите в района. „ Истината е в политическо и дипломатическо решение. Иначе сме изключително  добре готови, години наред, само че дипломацията е преди всичко “, безапелационен беше министър председателят Бойко Борисов.

В рамките на полета с хеликоптер министър председателят Борисов персонално ще запознае европейските водачи с голямата отговорност, която България носи, поддържайки високо равнище на сигурност на външната граница на Европейски Съюз. Миграцията e предпочитана за страната ни тематика, поради географското ни разположение. Постигнатото през годините се дължи както на ограниченията, подхванати на национално равнище, по този начин и на положителното съдействие със прилежащите трети страни.

„ Моята тактичност е за добросъседство и мир. Конфликт в района значи по-малко вложения, по-нисък напредък, по-малко туризъм, обезпокоени хора “, разяснява министър председателят Борисов пред публицисти на границата. Министър-председателят подчертава върху рационалната политика, която води българското държавно управление. „ Работим безшумно, дисциплинирано, рационално. Не работим против нашите съседи, мисля, че това се прави оценка високо в Европа “, означи още Борисов.

Българският министър-председател досега неведнъж е изтъквал пред сътрудниците си от Европа смисъла на разговора и полагането на общи старания за решаването на проблемите в района. Според премиера Борисов е основен салдото сред взаимност и отговорност, както и отчитането на спецификите на обособените страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР