Премахването на извънредното положение у нас съвпадна и с рязкото

...
Премахването на извънредното положение у нас съвпадна и с рязкото
Коментари Харесай

Култови барове в София прохождат отново

Премахването на изключителното състояние у нас съответства и с внезапното стопляне на времето. Хората изскочиха като отвързани на открито, което бе предстоящо. Заедно с това заведенията в столицата започнаха още веднъж да вършат опити за връщане към по-нормален живот, откакто здравното министерство им даде инструкции по какъв начин трябвна да работят.

Една разходса из града демонстрира, че най-бързо връщане към " новата нормалност4 има по заведенията на Витошка.

Столичната " Шанз Елизе " е препълнена от народ, както и множеството питейни заведения и кръчми. Това също бе предстоящо, защото е най-атрактивното място в София в това отношение.

Пробуждането за този бизнес след двумесечната изолираност обаче напълно не е всеобщ.

Нещо повече - паметни от доста години питейни заведения потеглят на мудна скорост към естествен живот.

Сега нещата зависят доста от местопожението и откритата повърхност, с която те разполагат. " Разстояние от 2 метра сред масите на открито не ни устройва. На този стадий не сме сигулни дали ще отворим ", споделиха шефове на един от най-култовите питейни заведения в центъра на София за последните години.

В последна сметка те взеха решение да отворят, тъй като заведението липсва на доста клиенти и от междинната възраст, привикнали да се отбиват там. Въпреки дребното място на открито, с което разполагат.

Друг именит бар в столицата, покрай стадион " Васил Левски ", също последователно привиква към новата конюнктура. Там градината обаче е огромна и последователно се цялостни с хора.

" В никакъв случай нещата не са както преди. Хората идват, тъй като са се наскучали затворени, само че са внимателни и и ма терзание. Правят си сметка и на поръчките, тъй като има неопределеност за бъдещето.

Някои пък се сърдат, като им споделяме да поставят маски, когато отиват до тоалетната.

Ситуацията е сложна, доста от нашия личен състав е скъсен, заплатите са понижени. Все отново се борим, нека нещата лека бавно да тръгнат ", описаха от личния състав на заведението.

 Вече бяха регистринани и куп нарушения в столични заведения с наредбите на здравния министър за отстояния сред масите, дезинфекции и още ред неща,, свързани с епидемиологичната конюнктура.

Има и доста столичани, които са негативно настроени против безразборното струпване на хора в някои питейни заведения в центъра на столицата, разясниха също от личния състав.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР