Адемола Луукман бе големият герой за Аталанта при спечелването на

...
Адемола Луукман бе големият герой за Аталанта при спечелването на
Коментари Харесай

Героят на Аталанта - в историята

Адемола Луукман бе огромният воин за Аталанта при спечелването на първия европейски трофея за клуба, пристигнало след успех с 3:0 над Байер Леверкузен във финала в Лига Европа.

Нигерийският нападател осъществя хеттрик в мрежата на „ аспирините “, като по този начин постави завършек на тяхната серия от 51 следващи мача без загуба във всички шампионати.

Луукман записа името си със златни букви в историята на финалите в европейските клубни шампионати, трансформирайки се в първия футболист, вкарал хеттрик във край на Лига Европа.

Той стана и едвам вторият състезател в историята на европейските клубни шампионати с три гола във край след Пиерино Прати, който вкарва хеттрик за Милан при успеха с 4:1 над Аякс в мача за трофея в КЕШ през сезон 1968/1969 година

При реализирането на втория си гол в мрежата на Матей Коварж, Луукман стана първият африканец, вкарал повече от един гол във край на европейски клубен шампионат.

Благодарение на рецитала на Луукман, треньорът на Аталанта – Джан Пиеро Гасперини, се трансформира в най-възрастният треньор, който печели трофей в дебютния си край в евротурнирите.

Той стори това на възраст от 66 години и 117 дни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР