Производителят на графични карти и други полупроводникови елементи, използвани все

...
Производителят на графични карти и други полупроводникови елементи, използвани все
Коментари Харесай

Акциите на Енвидиа достигнаха рекордна стойност след по-добри от очакваното резултати

Производителят на графични карти и други полупроводникови детайли, употребявани от ден на ден в системите за изкуствен интелект - " Енвидиа " (Nvidia) разгласи своите резултати, които надминаха прогнозите на анализаторите.

Подкрепена от мощното търсене на нейните артикули в региона на изкуствения разсъдък, " Енвидиа " заяви, че облагата й за интервала януари - март 2024 година е повишена седем пъти - до 14,88 милиарда $ по отношение на същия интервал на предходната година, съобщи Асошиейтед прес.

Приходите са се нараснали повече от три пъти, нараствайки до 26,04 милиарда $, при 7,19 милиарда $ през същото тримесечие на предходната година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Печалбата на акция на компанията доближи 6,12 $ в случай че се отстраняват еднократните въздействия, която е много над предстоящите от анализаторите 5,6 $ на акция, сочи анкета на " Фактсет " (FactSet).

След края на формалната търговия акциите на компанията набъбнаха с над 3 %, като възходът се трансферира и на борсата във Франкфурт, където растежът на книжата доближи 6.6 на 100. Така книжата на " Енвидиа " доближиха рекордна стойност, надминавайки за първи път прага от 1000 $. 

Междувременно от компанията оповестиха, че ще извършат така наречен делене на акции или сплит в съответствие 10 към 1, като по този метод една акция се разделя на 10. Притежателите на книжата не губят стойност от инвестицията си, само че акциите след разделянето се търгуват на десетократно (както е в случая) по-ниска цена, което притегля повече вложители.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР