Преговорите за освобождаване на заложниците, взети от Хамас и други

...
Преговорите за освобождаване на заложниците, взети от Хамас и други
Коментари Харесай

Преговорите за освобождаване на заложници се водят тихо

Преговорите за освобождение на заложниците, взети от Хамас и други терористични групи в Газа след офанзивата от 7 октомври, са интензивни и не престават, защото Катар продължава да посредничи при сключването на покупко-продажби сред Израел и Хамас, съгласно голям брой американски чиновници.

Съединени американски щати оказват помощ със комплицираната дипломация за заложниците и тази седмица основният консултант на президента Байдън за Близкия изток Брет Макгърк се насочва към Израел, Йордания, Саудитска Арабия и Катар с вероятни други спирки. МакГърк е част от стеснен кръг, участващ в деликатните договаряния, както и съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, американски чиновник сподели пред CBS News.

„ Случаят е, че се водят дейни договаряния сред Израел и Катар, който комуникира с Хамас, и Съединените щати вземат участие в тези полемики, доста вземат участие в тези полемики “, сподели Съливан в неделя в „ Face the Nation “. „ Работим интензивно, с цел да подсигуряваме безвредното завръщане на всеки американец, държан като пленник, и всеки различен човек, държан като пленник от Хамас. “

две възрастни дами и майка и щерка. Съобщение, оповестено до канал в Telegram, обвързван с Хамас, гласи, че освобождението е направено по „ филантропични аргументи “. искане за освобождение на палестински дами и младежи от задържане в Израел и размяната им с някои от към 240-те заложници, за които се счита, че са арестувани от Хамас.

Висш американски чиновник сподели на CBS, че сега няма такава договорка сходна наредба в последна сметка може да бъде част от към момента недоговорена дефинитивна договорка.

Израелският президент Исак Херцог сподели в „ Face the Nation “, че не може да удостовери отчетите.

„ Аз не мога да го потвърдя, само че мога да кажа, че няма нищо общо с тези нарушители, тези убийци, които са надълбоко в израелските затвори в продължение на доста, доста години “, сподели Херцог, с цел да разграничи палестински цивилни, държани в израелски затвори, от закоравели терористи.

Израелската правозащитна група B'Tselem оповестява, че Израел рутинно употребява своята система за административно задържане, с цел да държи хора без обвиняване или правосъден развой и разрешава на управляващите да задържат хора по съмнение, че възнамеряват да нарушат закона. Някои палестинци, в това число малолетни, са държани в продължение на години.

Херцог удостовери отчета на Съливан, че Катар и Египет се пробват да посредничат в договарянията за обезпечаване на освобождението на заложниците, дружно със Съединени американски щати, които са „ мощно забъркани “.

Към днешна дата Фокусът на дипломатите на Съединени американски щати и Катар е върху цивилни заложници, изключително деца и възрастни пленници. Има и израелски военнослужещи, за които се счита, че са били пленени, само че съставляват по-сложен набор от проблеми.

Говорейки от Тел Авив, ръководителят на комисията по външни работи на Камарата на представителите Майкъл Маккол, републиканец от Тексас, уточни че по време на визитата си в неделя с израелските водачи той е бил осведомен за доста чувствителни договаряния с катарците. Тези договаряния, уточни той, включват, че Хамас желае замяна на пандизчии. Съединени американски щати считат, че за провеждането на какъвто и да е тип бъдещо освобождение на заложници ще е належащо дълготрайно преустановяване на насилието, с цел да се даде опция на заложниците да се реалокират на безвредно място.

„ Прекратяването на огъня ще бъде доста мъчно без съглашение за освобождение всички заложници ", сподели Маккол. „ Но сега се водят интензивни договаряния. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР