Преговорите с „Фолксваген” за изграждане на автомобилен завод у нас

...
Преговорите с „Фолксваген” за изграждане на автомобилен завод у нас
Коментари Харесай

Наш участник в преговорите за завода на „Фолксваген”: Още има шанс за България!

Преговорите с „ Фолксваген” за създаване на авто цех у нас са почнали през ноември 2018 година и към момента не са завършили.

Това съобщи в студиото на „ 120 минути” арх. Любомир Станиславов, който е бил участник в договарянето от българска страна.

По думите му е допустимо в хода на договарянията заданието на състезанието да се е трансформирало.

Архитектът съобщи, че съгласно турската преса в страната им ще се вършат огромни седани, а не SUV модели, както е било по изискване.

„ Ние нямаме публично удостоверение или решение на „ Фолксваген”, до момента в който тези две неща факт, към момента има късмет. Да, има избрани стъпки, които се случват в Турция в тази посока ", сподели той.

"Над пет пъти Надзорният съвет на автомобилния колос не утвърждава тази договорка, в Турция. Това значи, че има нещо, което ги спира”, посочи договарящият по договорката.

Той беше безапелационен, че диалозите с „ Фолксваген” ще продължат, тъй като има и други благоприятни условия.

„ Ние участвахме в конкурс за цех за създаване на дребни SUV във фаза 1 и огромни SUV модели във фаза 2. Той трябваше да бъде ситуиран в Източна Европа ", съобщи той.

"На финала на състезанието останаха три терена – Кремиковци до София, другите два са в Турция, освен това в азиатската част”, сподели още арх. Станиславов.

„ Напълно допустимо е „ Фолксваген” да е получила предложение, което е било извънредно атрактивно и мениджмънтът не е могъл да откаже, да е сменил своята стратегия”, добави участникът в договарянията.

Според арх. Станиславов, българският терен е бил най-хубав откъм инфраструктура в Източна Европа. Той добави, че неналичието на задоволително добре квалифицираните фрагменти да е било едно от вероятните терзания на немския авто колос.

„ За да вършиме автомобилна промишленост се нуждаете от огромни терени, инфраструктура и доста хора, които да са добре квалифицирани. Автомобилната промишленост може да случва единствено със съдействието на държавата”, уточни той.

Автомобилният специалист съобщи, че чака други артикули на „ Фолксваген” да стартират да се създават у нас, а SUV моделите да си продължат да се вършат в завода в Чехия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР