Предстоят напрегнати две седмици за турската опозиция. Кемал Кълъчдароуглу ще

...
Предстоят напрегнати две седмици за турската опозиция. Кемал Кълъчдароуглу ще
Коментари Харесай

"Обвинения в тероризъм": Какво се случва с опозиционните гласове в Турция?

Предстоят напрегнати две седмици за турската съпротива . Кемал Кълъчдароуглу ще се бори за поддръжката на гласоподавателите на класирания се на трето място в президентската конкуренция Синан Огнан.

Самият Огнан, който е водач на клайнодясната коалиция, загатна, че ще поддържа опозицията единствено в случай че партията на кюрдите „ Зелената партия “ бъде изключена от политическата система.

Какво се случва с гласовете с опозиционни убеждения - срещаме ви с тези, които желаят смяна?

Eрдоган получава 49,5% от гласовете, а Калъчдароглу събира 44,89%

За Бурак Четинер и Емре Айдемир, които порастват под ръководството на Ердоган, изборите са късмет за смяна. Като множеството младежи желаят независимост.

„ Най-напред би трябвало да се оправи това, че хората не би трябвало да се опасяват, в случай че са написали или споделили нещо “, счита Емре.

„ Да, има репресивна среда. Да, демократичните канали са доста лимитирани, само че това не е причина да мълчим “, споделя Бурак.

Преди две години Бурак е задържан и упрекнат в тероризъм след присъединяване си в митинга против политическото уволняване на шефа на един от най-опозиционните университети в Турция – „ Боазаджи “.

„ Дойдоха в 5 часа сутринта. Започнаха да тропат мощно. Между петима и шестима униформени проснаха мен, татко ми и майка ми на земята и насочиха оръжията си към нас “, споделя Бурак.

Седеф Кабаш е едно от остриетата на турската опозиционна публицистика. За първи път полицията нахлува в дома ѝ през 2015 година поради сериозен туит. А предходната " сентенция " по време на жив ефир я вкарва в пандиза за засегнатост против президента.

„ Не блокирайте волята на турския народ “, съобщи претендентът за президент

„ В никакъв случай няма да отстъпя и няма да млъкна. Както виждате, не преставам да приказвам “, споделя тя.

Седеф прибавя, че офанзивите против нея са предизвестие и към останалите ѝ сътрудници, които приказват за проблемите в Турция – като икономическата рецесия, корупцията и неспазването на човешките права.

В тазгодишната ранглиста на " Репортери без граници " за свободата на медиите Турция падна до 165 място от 180 страни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР