Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън обеща още зенитно-ракетна системи

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън обеща още зенитно-ракетна системи
Коментари Харесай

''Ситуацията на фронта коренно ще се промени'', заяви Антъни Блинкън и обеща още системи Patriot на Киев

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън даде обещание още зенитно-ракетна системи Patriot на Украйна. По време на изненадващото си посещаване в Киев през днешния ден той съобщи, че американската военна помощ, която е на път за Украйна, " радикално ще промени обстановката " на бойното поле, съобщи Асошиейтед прес. " Знаем, че това е сложен миг ", съобщи Блинкън в украинската столица, където се срещна с украинския президент Володимир Зеленски.
 
" Украйна ще получи системи за Противовъздушна отбрана, снаряди и ракети ATACMS. Ще има и още. Вашингтон ще продължи да поддържа Киев ", даде обещание Антъни Блинкън.
Посещението на американския държавен секретар в Украйна идва по-малко от месец, откакто Конгресът утвърди дълго отлагания пакет за военна помощ, с който се отпускат 60 мрлд. $ военна помощ за Украйна. Голяма част от финансовия пакет ще отиде за попълване на мощния дефицит от артилерийски системи и системи за противовъздушна защита на Киев.
 
Част от отпуснатите от американския Конгрес средства " към този момент са на път ", сподели Блинкън. По думите му останалата част към този момент е пристигнала в Украйна.
Зеленски благодари на Блинкън за помощта, само че съобщи, че е нужна още помощ, в това число две системи за противовъздушна защита Patriot, които са незабавно нужни за отбраната на Харков. " Хората са подложени на офанзиви от съветските ракети - цивилни, бойци, всички ", сподели украинският президент.
 
Високопоставен американски чиновник, пътваущ с Бликън и поискал да резервира анонимност, съобщи пред Асошиейтед прес, че артилерия, ракети-прехващачи за противовъздушна защита и балистични ракети с огромен обхват към този момент са доставени, като някои от тях към този момент са на фронтовата линия.
 
Целта на Блинкън освен това четвърто негово пътешестване до Киев, откогато съветските войски започнаха нашествието си през февруари 2022 година, е да подчертае уговорката на държавното управление на американския президент Джо Байдън към защитата и дълготрайната сигурност на Украйна, разясниха чиновници на американската администрация.
 
Откакто Байдън подписа пакета за помощ в края на предишния месец, Съединени американски щати към този момент са оповестили 1,4 милиарда $ краткосрочна военна помощ и 6 милиарда $ дълготрайна помощ за Киев, означават те.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР