Предстоящото подновено ядрено споразумение с Иран е катастрофално за американския,

...
Предстоящото подновено ядрено споразумение с Иран е катастрофално за американския,
Коментари Харесай

5000 израелски офицери към Байдън: Ядрената сделка с Иран е катастрофална за американския, израелския и световния мир

Предстоящото възобновено нуклеарно съглашение с Иран е „ пагубно за американския, израелския и международния мир и сигурност заради редица аргументи “, предизвестяват хиляди израелски специалисти по сигурността и молят администрацията на Байдън да не го завърши. Това съобщи особено за Българска телеграфна агенция израелската организация ТПС.

Около 5000 членове на Форума за защита и сигурност на Израел (IDSF), формиран от висши офицери от всички израелски служби за сигурност и правоприлагащи организации, изпратиха писмо до президента на Съединени американски щати Джо Байдън в четвъртък с молба да не подписва нуклеарното съглашение с Иран, заявявайки, че „ въз основа на нашия групов опит и оценка, ние имаме вяра, че тази договорка е опасност за международния мир “ заради три съществени аргументи.

Първо, макар неведнъж заявения ангажимент от администрацията на Байдън да попречи на Иран да се снабди с нуклеарни оръжия, това съглашение основава явен законен път за Иран да се снабди с нуклеарни оръжия до 2031 година и отхвърля на страните, подписали съглашението, каквито и да било принадлежности за попречване на това.

Второ, договорката ще отприщи районна конкуренция в нуклеарното въоръжаване, в която страни като Египет, Саудитска Арабия и други сунитски страни ще бъдат принудени да разработят или придобият нуклеарни оръжия, с цел да смекчат иранската опасност.

„ Сектантска и религиозна война е евентуално да бъде провокирана “, предизвестява писмото.

И най-после, договорката ще даде непредвидена облага от замразените до момента активи на Иран - средства, които „ без подозрение ще бъдат употребявани за експорт на гнет и неустойчивост в целия район и отвън него, в невиждан мащаб, с прибавянето на предстоящ нуклеарен чадър, който ще умножи силата. ”

Групата се обърна към Байдън като към „ същински другар през целия живот на еврейския народ и страната Израел “ и го прикани „ да не заплашва сигурността на Израел, позволявайки на Иран да реализира нуклеарен боен потенциал “.

Форумът за защита и сигурност на Израел „ ще направи всичко допустимо, с цел да подсигурява непрекъснатата сигурност и разцвет на нашата обичана татковина, със или без световна поддръжка “, приключва писмото.

Израелски публични лица споделят, че нуклеарното съглашение, което се оформя, е неприятно и Израел не се счита за зает с него и ще продължи да работи за своята сигурност и ограничение на нуклеарните старания на Иран.

Премиерът Яир Лапид организира брифинг за задгранични репортери предходната сряда и сподели, че „ Израел не е срещу съглашение [по принцип]. Ние сме срещу това съглашение, тъй като е неприятно. Защото не може да се одобри по този начин, както е написано сега. ”

Той предизвести, че „ неприятната договорка “ ще „ даде на Иран 100 милиарда $ годишно. С тези пари няма да се строят учебни заведения или лечебни заведения. Това са 100 милиарда $ годишно, които ще бъдат употребявани за подкопаване на стабилността в Близкия изток и разпространяване на гнет по света. Тези пари ще финансират Революционната армия. Тя ще финансира [доброволческите милиции] „ Басидж “, които потискат иранския народ. Тя ще финансира повече офанзиви против американски бази в Близкия изток. Ще се употребява за подсилване на „ Хизбула “, „ Хамас “ и „ Ислямски джихад “.

По сходен метод някогашният министър председател Бенямин Нетаняху сподели пред изданието „ Ал Арабия нюз “ (Al-Arabiya News), че идното нуклеарно съглашение с Иран „ ще заплаши освен Израел, само че и арабския свят и мира на цялото човечество “.

Сега светът чака отговора на Иран на последния текст от нуклеарната договорка. Иран изследва отговорите на Съединени американски щати, получени посредством координатора на Европейския съюз. Европейски Съюз предложи финален текст, който иранците разясниха, Съединени американски щати дадоха отговор и в този момент иранците го учат още веднъж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР