Представителят на правителството на Каталунската автономна област Жорди Турул заяви,

...
Представителят на правителството на Каталунската автономна област Жорди Турул заяви,
Коментари Харесай

Каталуния ще проведат референдум за независимост, независимо от решението на КС на Испания

Представителят на държавното управление на Каталунската самостоятелна област Жорди Турул съобщи, че управляващите на региона са решени да проведат референдума за самостоятелност на 1 октомври, даже и Конституционният съд на Испания да го признае за противозаконен, съобщи ТАСС, базирайки се на изказване на каталунския народен представител, представено от испанската организация EuropaPress.
„ Ще се подчиним единствено на Народното събрание на Каталуния, с всичките последици “, удостовери той. Освен това, Турул съобщи, че „ Народната партия “ и „ Испанската работническа социалистическа партия “ „ желаят да принуждават народа да мълчи, а държавното управление (на самостоятелната област) желае да му се даде опция самичък да дефинира своето бъдеще “.
Каталуния е самостоятелен район в североизточна Испания. През последните няколко години, в района доста се ускориха сепаратистките настроения. На 5 октомври предходната година, Народното събрание на региона утвърди резолюция за провеждането на плебисцит за излизане от състава на Испания. Конституционният съд на страната анулира действието на този документ, съобщи Фокус.
Независимо от това, при започване на юни, ръководителят на автономията Карлес Пучдемон разгласи, че референдумът ще се организира на 1 октомври. Въпросът, който ще бъде заложен на плебисцита, ще звучи по този начин: „ Искате ли Каталуния да стане самостоятелна страна с републиканска форма на ръководство? “
Испанските управляващи твърдят, че няма да разрешат провеждането на референдума, който протяга ръка на единството и целостта на кралството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР