Председателят на парламента Цвета Караянчева присъства на тържествената света литургия

...
Председателят на парламента Цвета Караянчева присъства на тържествената света литургия
Коментари Харесай

Цвета Караянчева присъства на тържествената Света литургия в Пловдив

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва на тържествената света литургия в църквата " Св. Богородица " в Пловдив по случай 133-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия и Празника на Пловдив.

 © Българска телеграфна агенция
Да бъдем здрави, да бъдем виновни ние политиците, с цел да служим по-добре на българските жители, сподели след службата за Караянчева. Тя прикани всеки най-малко веднъж дневно да си каже " Съединението прави силата ", което съгласно нея по този начин ще бъдем по-силни, ще бъдем дружно и същински. Защото, по думите ѝ, в тези времена имаме от ден на ден потребност да бъдем обединени, а сме потвърдили, че в случай че сме обединени и дружно зад обща идея - постоянно побеждаваме.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов добави, че Съединението дава тази мощ, която може да ни даде единствено по-добрия път. Според него Съединението не би трябвало да го възприемаме като съединяване на всички тези, които спорят през днешния ден в общественополитическия живот, би трябвало да бъде обръщение към фамилията. Защото, по думите на Цветанов, в случай че се обединим в фамилията, можем да бъдем по-миролюбиви, по-отзивчиви и всеотдайни в публичните си каузи.



Обединение можем да реализираме всичко. Това обръщение насочи към пловдивчани и гостите на града кметът на Пловдив Иван Тотев. Той акцентира, че 6 септември, може би, е най-важната дата за България, заслужен да бъде даже народен празник на страната. Ден, в който българският народ взема ориста си в свои ръце, когато се случват събития, които са немислими във връзка с геополитическата конюнктура по това време, в който българския народ споделя, че " ние желаеме да бъдем дружно и единни и ден предпазен по най-хубавия метод от Българската войска ", добави Иван Тотев. И всичко това стартира от Пловдив, в сърцето на един град, събрал през последните 7 години, тогава, българската интелигенция, сподели още кметът.

На молебена участваха народни представители от Пловдив и региона, регионалният шеф Здравко Димитров, ръководителят на Общинския съвет Савина Петкова, заместник-началникът на защитата ген. Димитър Илиев, кметове на региони и доста жители.

След литургията, отслужена от митрополит Николай с духовници от пловдивската епархия, формалните лица сервираха венци и цветя пред паметника на Захари Стоянов в Дондуковата градина и пред паметната плоча на майор Райчо Николов на площад " Римски стадион ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР