Сред отводнените от аварийните екипи обекти са били две детски

...
Сред отводнените от аварийните екипи обекти са били две детски
Коментари Харесай

София се връща към нормален живот след бурята, но след часове се чака нова

Сред отводнените от спешните екипи обекти са били две детски градини, дом за възрастни хора, огромен търговски обект и транспортен тунел. 

Екипите на пожарната са били извикани главно на територията на кварталите " Младост ", " Мусагеница ", " Дружба ", " Слатина " и " Сухата река ". На редица места обаче водата се е отдръпнала преди идването на екипите по подадени сигнали за завирени улици.

Имало е повишаване с 1,80 м. на някои реки, в този момент равнищата спадат, уточни Димитров.

По думите му е било предотвратено затварянето на Околовръстния път на София.

Синоптиците обаче предизвестиха, че през днешния ден в София също се чака гръмотевична стихия с пороен дъжд. Общо за 13 области в страната е издаден жълт код за интензивни превалявания и гръмотевична активност от Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ). Предупреждението е в действие за областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Смолян, София - област, Стара Загора.

В тези области се чака количествата дъжд да са сред 20 и 35 мм за 24 часа.

Прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология за през днешния ден е за забележителна облачност, купеста и купесто-дъждовна. В обособени региони ще има и гръмотевични стихии, има условия за местни интензивни феномени, обилни количества на преваляванията и за градушки. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 24°, в София - към 19°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, над южното крайбрежие по-често забележителна и там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици, над 2700 m преваляванията ще са от сняг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР