Държавният глава е на двудневно посещение във Ватикана и Италианската

...
Държавният глава е на двудневно посещение във Ватикана и Италианската
Коментари Харесай

Румен Радев се включи в откриването на изложбата Атон в рисунки и фотографии в Рим

Държавният глава е на двудневно посещаване във Ватикана и Италианската република.

Още от 868 година, когато папа Адриан II приема в " Санта Мария Маджоре " светите братя, благославя ги, прогласява ги за " равноапостолни " и освещава носените от тях духовнослужебни книги, добави президентът.

Радев уточни, че е чест да открие изложбата в навечерието на " най-светлия за нас българите празник - Денят на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност ". Ден, в който се прекланяме пред църковно-дипломатическата задача на светите братя Кирил и Методий и пред тяхното непреходно духовно завещание, сподели президентът.

Днешната галерия е едно прелестно продължение на тези връзки, датиращи от епохи. Тази галерия е доказателство, че връзките сред християните са на взаимно почитание, на съдействие, на общата задача да строим свят, изпълнен с религия, вяра и с общи каузи за мир, духовно извисяване и благополучие, разяснява президентът Радев.

По думите на президента всеки, който е посетил Атон, знае, че това е едно извънредно съкровено прекарване и духовно извисяване. От това, което виждам, мога да кажа, че създателите са съумели да пресъздадат всичко това, което човек може да изпита, посещавайки това свято място, добави Румен Радев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР