След опустошителната градушка в Нова Загора и селата пострадаха много

...
След опустошителната градушка в Нова Загора и селата пострадаха много
Коментари Харесай

Кметът на Нова Загора призова хората да бъдат бдителни при избора на фирми, които ремонтират покриви след бедствието

След опустошителната градушка в Нова Загора и селата пострадаха доста от покривите на къщите в района, което даде мотив на доста гастролиращи компании да дойдат в района, с цел да оферират услугите си по ремонтите. Според хората в Нова Загора доста бързо са се появили групи предлагащи тази услуга, а стълбовете са облепени с разгласи за осъществяване на покривни поправки. Това породи и подозрения, че с добросъвестните компании е допустимо да се появят и измамници.

Гастролиращи майстори на покриви желали по 30 лв. на квадратен метър, само че единствено за труда. Коронният им номер е да разкрият част от покрива, след което да стартират да желаят още пари.

" Почват в този момент, ще забележим това…качиха се горе на къщата. Това ще сменим, това ще разкрием, след това тука това и аз крещя: " Стига толкоз! ". Защото преди години на село такава бедност ми бяха създали, бяха ми свалили улуците на всички места и им отхвърлих ", описа Иван Иванов пред Българска национална телевизия.

Вече има и образци за недобре свършена работа.

" Шест хиляди лв. му вземали на индивида, без да му подмажат капаците. Едвам, вика, го изгоних ", добавя Иван Иванов.

От Община Нова Загора приканиха хората да бъдат бдителни при избора на компания, която да им ремонтира покрива. Най-голяма е заплахата при възрастни и самотни хора.

" Заедно с полицията обясняваме на безусловно всички жители да внимават, да ревизират хората, да питат къде са работили, да си създадат инспекция, дали са съществени майсторите. Защото в последна сметка от това злополучие не би трябвало да влизат в друго злополучие хората ", споделя Галя Захариева, кмет на Община Нова Загора.

За да избегнат неприятности с непознати майстори, които в този момент всеобщо си оферират услугите, мнозина в Нова Загора избират сами или благодарение на родственици и другари да се оправят с ремонтите след бедствието.

Комисия разказва провалите по парцелите по график, а сумите, които ще се изплащат, ще бъдат съгласно нанесените вреди.

" Дори и еднократната помощ, която се дава от Агенцията за обществено подкрепяне, тя също няма да бъде на калпак, а ще бъде съгласно имотно положение, здравословно положение, вреди нанесени в парцела ", споделя Галя Захариева – кмет на Община Нова Загора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР