Председателят на комисията по култура в Народното събрание Вежди Рашидов,

...
Председателят на комисията по култура в Народното събрание Вежди Рашидов,
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Знам технологията на протеста и кой плаща на масовката

Председателят на комисията по просвета в Народното събрание Вежди Рашидов, който изпрати изпрати отворено писмо до президента Румен Радев, изясни за какво го е написал.

"Писмото изпратих, тъй като не трябва да се прекрачват границите на държавността, на спокойствието, на мира, правото на всеки да има свое право. Второ – надълбоко съм смутен от това, което се случва. Още с встъпването в служба започнаха да го водят персоналните упоритости.

Не може персоналните упоритости да бъдат за сметка на национални произшествия ", сподели в предаването "Опорни хора “ по bgonair.bg депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов.

"Защото сега имаме опълчване на българи против българи. Демокрация с камъни, бесилки, унижение на националните и държавните институции, на Министерство на вътрешните работи и на служителите на реда, не се прави. Аз съм човек, който 70 години желае да живее в естествена страна.

Защо вършим Конституция и закони? Нали това е бухалката на властта. Тази бухалка слага реда, който самите сме си избрали. Демокрацията е низ от правила и закони ", уточни Рашидов.

Личните вражди не трябва да основават национални рецесии. На власт пристигна човек, който не споделя демократичните хрумвания, с подкрепи на опозицията, и тази война си тече от дълго време от страна на опозицията.Това разяснява в предаването „ Опорни хора “ депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов.

"Младите хора са революционно настроени, те желаят промени незабавно, на секундата. Но ние приказваме за страната. Тя не се състои единствено от младежи. Държавата се прави от опитни хора, от можещи хора. Ако стачкуващите са 5 или 10 хиляди, страната ни е 7 милиона. Ами в случай че тези 7 милиона станат? Разбира се, че ще ги насметат ", счита той.

"Държавниците да седнат, да си свидлив ръцете и в името на просперитета на страната да успокоят топките. Като смъкват Бойко Борисов няма да потекат шоколади по улиците. Тука мантрата е "да свалим “. Друго няма. Аз персонално съм афектиран. Какво значи "мутрите вън “? Кой в този парламент е мутра? Попита риторично Вежди Рашидов.

"Знам технологията на митингите. Събират една масовка и дават по 30 лева на едни хора. Казват: вашата роля е да носите написани плакати. Те обаче костват пари, а и са добре написани и редактирани. За 30 лева Тяхната роля е да викат "Оставка “.

Отпред има пет от по-добре платените, които знаят какво да приказват. Отиват публицистите при тях и вършат изявленията. Вечерта тече репортаж. В България е съвременно да станеш прочут, като плюеш известни хора.

Плаща ли някой на протестиращите? Онова трио, дето не се вижда. Другото трио. Това са единствено реализатори. Забогатяват, в този момент е берекет. Какво желаеме да създадем? Ще дойдат избори. Като не харесват Борисов, ще гласоподават и ще го смъкват, съобщи в предаването "Опорни хора “ депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов.

"Да падне държавното управление няма нищо ужасно. Аз съм бил два мандата и четири служебни държавни управления. Те приготвят изборите, никаква друга функционалност нямат. Не скърбя за времето, прекарано в политиката. Издадох книга, в която целият ми живот е в фотоси, в текстове на огромни създатели от целия свят, с техни думи за мен ", означи Рашидов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР