Мароко инвестира 2 милиарда долара годишно за развитие и разширяване

...
Мароко инвестира 2 милиарда долара годишно за развитие и разширяване
Коментари Харесай

Мароко иска да стане производствен център за самолети

Мароко влага 2 милиарда $ годишно за развиване и разширение на авиокосмическата промишленост. Това е част от дълготраен проект за трансформиране на най-вече аграрната стопанска система посредством субсидиране на производители на самолети, влакове и коли.

Държавната самолетна компания " Роял Еър Марок " също се възползва от тази опция.
Имаме пазар. Но световната верига за доставки страда. Мароко разполага с положителни благоприятни условия и позициониране във връзка с авиационната промишленост. Имаме мощни човешки запаси с доста положителни качества. Намираме се доста покрай Европа. За час-два можеш да стигнеш до всяка европейска столица. Поради всички тези аргументи ние сме привлекателни за вложения.
Абделхамид Аду – изпълнителен шеф на " Роял Еър Марок "

" Самолетни мотори Сафран " изпраща самолети " Боинг " 737 и " Еърбъс " 320 за ремонт в цех покрай Казабланка. След това ги връща назад на самолетни компании от страни като Бразилия, Саудитска Арабия, Обединеното кралство и други.

Френският производител на мотори е измежду 130-те авиокосмически компании, които оперират в Мароко. Правят се елементи за самолети – от крила до фюзелажи. В промишлеността работят 42% дами – съответствие, което е по-високо от аналозите в Европа и Северна Америка.

Въпреки че доста компании гледат на северноафриканската страна като на източник на относително евтина работна ръка, държавното управление взаимно с авиационната промишленост образова служащи в Института по въздухоплаване в Казабланка.
Индустрията се основава на всички условия за привличането на вложители в Мароко, главно човешки запаси. Правим всичко по силите си, с цел да задоволим потребностите на вложителите от квалифицирана работна ръка.
Мохамед Абделджалил – министър на превоза и логистиката на Мароко

Въздушният превоз се сблъсква с насрещни ветрове в последните години. Много производители се затрудниха да отговорят на търсенето на повече самолети от самолетните компании след отшумяването на пандемията от COVID-19.

От Източна Европа до Югоизточна Азия – нарасналото търсене принуди производителите да търсят нови дестинации за строителство на самолети и ремонт на части.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР