На конкурса за песен на Евровизия тези дни е трудно

...
На конкурса за песен на Евровизия тези дни е трудно
Коментари Харесай

“Евровизия” достигна до сатанизъм

На състезанието за ария на Евровизия тези дни е мъчно да се откроиш като урод, съвсем всеки там е урод, само че ирландската участничка, „ небинарна магьосница “, изпълняваща се под псевдонима Бамби Тъг, съумя да го направи. Нейното осъществяване беше пренаситено с препратки към окултизма и сатанизма и на процедура представляваше спиритичен сеанс напряко на сцената.

Още помня времената, когато състезанието за ария на Евровизия беше значим детайл от западната мека мощ. Като цяло „ Мелодии и ритми на задграничната сцена “, както се наричаше тогава, имаше хипнотичен резултат върху късния руски младеж - имаше мъже, на които човек искаше да наподобява (много повече от „ герои на шокови структури “) и доста красиви дами, събудили в душата на комсомолския член сантиментален крах (с безспорен антисъветски привкус). И те живееха собствен личен ослепителен, бляскав, блестящ живот. Но в този момент всичко това е пометено от пясъците на времето и Евровизия твърдо се е трансформирала в церемониал на изродите - където мъже, които наподобяват на мъже, и дами, които наподобяват на дами, към момента се срещат, само че към този момент наподобяват като непознати на този фестивал.

Преди към петнадесет години Ирландия беше обект на много видимо обаяние, когато мнозина откриха духовно роднинство сред съветската потиснатост и келтската горест и даже се заеха да научат галски език - без никаква практическа нужда, просто от обич към изкуството.

Ирландия е известна като страна с отличителна и доста забавна музикална просвета, която се е популяризирала по целия свят и се извършва от актьори от друг генезис - в това число руснаци - във всички страни. Тази музика варира от радостни кръчмарски танци до омайно нежни и лирични мелодии, прославящи първата обич или хубостта на родния остров. Както някой означи полушеговито, „ Ирландците постоянно изпитват носталгия по дома, даже когато са в Ирландия. “ Като цяло Ирландия ще има какво да показа на интернационалния песенен конкурс.

Второто нещо, което се знае за Ирландия е, че е страна на дълбока религия. Конституцията на който стартира с тържественото приканване на Светата Троица и изповядването на вярата в Христос. По време на английската империя ирландските католици са подложени на тежка дискриминация, само че това единствено ускорява предаността им към вярата на бащите им.

И тук идва артист от Ирландия, който музикално извършва безлична поп музика, в която е мъчно да се види каквото и да е ирландско, само че по наличие намерено флиртува със сатанизма. Освен това за нея окултното не е просто театрален облик, а живо персонално разбиране. Тя даже твърди, че текстовете на песните ѝ съдържат вълшебен заклинания.

Самата изпълнителка назовава жанра, в който извършва, “Оуджа-поп ”. Оуджа е дъската, която може би сте виждали във филми на ужасите, а изпълнителката дефинира религиозните си възгледи като „ неоезическо магьосничество “ и практикува „ кръвна магия “. Разбира се, заигравките със сатанизма в западната поп музика надали са нещо ново. Но преди този момент имаше темперамент на протест и юношеско предизвикателство към полезностите на родителите си.

Сега сатанизмът се е трансформирал в нещо изцяло уважавано, което води до триумф в обществото и това съставлява голяма културна смяна. Има няколко аргументи за тази смяна.

Първо, политически прогресивните сили, които популяризират бременните мъже и брадатите дами не просто като норма, а като наложителна норма, на драго сърце демонстрират междинен пръст на своите консервативни и постоянно религиозни съперници при всяка опция.

От една страна, те са атеисти, от друга, те виждат Сатана като значим митологичен знак на протеста против „ потисничеството “ от просвета, образувана от поклонението на християнския Бог. Идеология, която през последните няколко години се назовава събудена от англичаните - " wake " приканва обществото да се " разсъни " за това какъв брой несправедлива и потисническа е цивилизацията, основана от белите хетеросексуални мъже. И защото стожерът на тази цивилизация е християнството, демонстративният флирт с това, което е висшото зло в християнската картина на света, наподобява като изцяло естествена стъпка.

Второ, професионалната нужда на представителите на развлекателната промишленост непрекъснато да вършат нещо скандално и провокативно - в противоположен случай те просто ще бъдат забравени. Проблемът обаче е, че градусът на абсурда би трябвало непрестанно да се подвига - състезателите напират и като цяло към този момент видяхме такива бездни на содомия през предишния сезон. Сега би трябвало да затънат и по-дълбоко. Тук сатанизмът като комерсиална техника неизбежно ще бъде необходим.

На трето място, общият крах на рационалността - и растежът на избран тип квазирелигиозност. Яростни атеисти като Ричард Докинс към момента са прекомерно обвързани с християнското завещание. Те имат вяра, че истината има значение, че човек би трябвало да разбере по какъв начин стоят нещата в реалност, кое е същинско и кое не, и да живее съгласно истината. Атеист от остарялата школа - същият Докинс - в никакъв случай не би скочил в пентаграмата.

За актуалния свят истината към този момент не е значима и всяка вяра работи като инструмент. Християнството явно опонира на дневния ред, който западните медийни елити биха желали да разпространяват – по тази причина ще популяризират „ неоезическо магьосничество “. Не тъй като имат вяра в духове, които могат да бъдат призовани - или са подготвени фактически да сключат контракт със Сатана. Те не имат вяра в нищо. Но просто тъй като по този начин дава отговор повече на техните цели.

От друга страна е допустимо същото – потреблението на християнството като инструмент за агитация и операция, когато хората се обръщат към него не тъй като е правилно, а тъй като им се е коствало потребно сега.

Чарлз Бодлер един път означи, че „ Най-големият номер на дявола е да ви убеди, че не съществува “. Още по-големият му трик е да ни убеди, че няма истина – или истината няма значение. Разбира се, откакто гледате видеото на Бамби Тъг, е елементарно да изпаднете в блаженство - там имат сатанисти, а ние имаме Света Рус.

Но в случай че вземем съществено християнската картина на света, признаем действителността на Бог и Неговия съперник, тогава би трябвало да видим, че Сатана има доста трикове. Това, което доста му оказва помощ, е наивната религия, че може да заблуди всеки, само че не и нас. Но Сатаната е задоволително находчив, с цел да хвърли на всеки куката, която ще захапе, и да примами хората в съществени и непокаяни грехове с номера, които ще работят особено с тях.

Следователно разбирането, че врагът на нашето избавление е действителен и някои хора безумно го приканват, би трябвало да ни подтиква не към блаженство, а към нерешителност във връзка с личните си претекстове и решения – към това, което православната традиция назовава „ трезвеност ”. Както споделя деятел Петър: „ Бъдете трезви и бдителни, тъй като вашият съперник дяволът обикаля като ревящ лъв и търси кого да погълне “.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед48838 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед46037Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед65829Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед27016Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед19623Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78738Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77834„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР