Белият дом е информирал Конгреса, че иска да изпрати повече

...
Белият дом е информирал Конгреса, че иска да изпрати повече
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън планира доставка на оръжия за Израел за 1 милиард долара

Белият дом е уведомил Конгреса, че желае да изпрати повече от 1 милиард $ (800 милиона английски лири) оръжия на Израел, настояват публични лица. Пакетът ще включва танкови снаряди, минохвъргачки и бронирани тактически транспортни средства, съгласно организация Ройтерс.

Планът – доказан от помощник в Конгреса на CBS, американския сътрудник на BBC – към момента би трябвало да бъде утвърден от законодателите. Миналата седмица президентът Джо Байдън сподели, че ще спре доставките на оръжия за Израел, в случай че стартира огромна инвазия в град Рафа в Газа. Във вторник израелските танкове са навлезли по-дълбоко в жилищните региони на югоизточната част на Рафах, споделиха палестинците пред Ройтерс. Миналата седмица господин Байдън сподели, че е отсрочил доставката на бомби от 2000 фунта (900 кг) до Израел заради метода, по който биха могли да бъдат употребявани в такава наземна интервенция.

Пакетът, изпратен до Конгреса, е първият, откогато предходната седмица администрацията на господин Байдън спря прехвърлянето на оръжия за Израел. Това ще включва 700 милиона $ за танкови муниции, 500 милиона $ за тактически транспортни средства и 60 милиона $ за минохвъргачки, съгласно организация Асошиейтед прес.

В петък отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати откри, че някои създадени в Америка оръжия, предоставени на Израел, може да са били употребявани в нарушаване на интернационалното право. Въпреки че отчетът беше явен упрек на някои израелски интервенции в Газа, той не споделя дефинитивно, че акцията на Израелските отбранителни сили (IDF) е нарушила интернационалното право. Републиканските законодатели в Конгреса вкараха законодателство, предопределено да предотврати по-нататъшни паузи в доставките на оръжия за съдружника на Съединени американски щати.

Тази седмица Камарата на представителите ще гласоподава мярка, която изисква Държавният департамент и Министерството на защитата да обезпечат " бързата доставка " на военно съоръжение. Белият дом се зарече да наложи несъгласие на законопроекта, в случай че успее да мине в Сената, което е малко евентуално.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР