МИНЕАПОЛИС (AP) — В понеделник се очакват встъпителни изявления в

...
МИНЕАПОЛИС (AP) — В понеделник се очакват встъпителни изявления в
Коментари Харесай

7 жители на Минесота, обвинени в мащабна схема за измама на пандемична хранителна програма, ще бъдат изправени пред съда

МИНЕАПОЛИС (AP) — В понеделник се чакат встъпителни изказвания в процеса за машинация против седем души, упрекнати в това, което федералните прокурори нарекоха огромна скица за потребление на слаб правила по време на пандемията COVID-19 и крадат от стратегия, предопределена да обезпечи храна на деца в Минесота.

Седемте ще бъдат първите от 70 обвинени, които ще бъдат изправени пред съда в хипотетичната машинация. Осемнадесет други към този момент са се признали за отговорни.

Прокурорите обявиха, че седемте групово са откраднали над 40 милиона $ в скрит план, който коства на данъкоплатците 250 милиона $ - един от най-големите случаи на измами, свързани с пандемията в страната. Федералните управляващи споделят, че са възстановили към 50 милиона $.

Прокурорите споделят, че единствено дребна част от парите са отишли ​​за изхранване на деца с ниски приходи, а останалите са изхарчени за първокласни коли, бижута, пътувания и парцели.

ПРЕДПОЛАГАЕМИЯТ ЗАГОВОР

Хранителната помощ идваше...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР